Капитен Војводине Марко Ћук: Очекујем добру утакмицу

Ватерполисти Војводине сутра у оквиру 9. кола Регионалене А2 лиге дочекују екипу Солариса.
marko cuk vosa
Фото: Марко Ћук, фото: Дневник (Ф. Бакић)
Утакмица се игра на базену Слана бара од 19 часова уз пренос на РТВ –у. У прошлом колу, којим је настављен други део сезоне Војвдина је очекивано славила у Загребу против Медвешчака, а и у дуелу са Соларисом имаће улогу фаворита. Новосађани после осам кола заузимају друго место на табели са шест победа и једним поразом од водеће Црвене звезде, док су Шибенчани на осмој, претпоследњој позицији са само једном победом. Капитен Војводине Марко Ћук каже да је иза екипе тежак и напоран рад.
„Много смо у последње време радили на физичкој припреми. Чак смо и у прошлом колу са Медвешчаком у Загребу играли тешко, јер смо претходно напорно тренирали, али смо у том дуелу оправдали улогу фаворита и победили. Радили смо и на промени неких техничких и тактичких замисли и све полако долази на своје место. Сада нам у госте долази Соларис, екипа која се у међувремену појачала и која је у прошлом колу убедљиво савладала Задар. Неће нам бити лак ривал, али ми идемо на победу у нашем базену. Додуше, играћемо ослабљени, јер су нам прва два бека, Марко Црвенко и Владан Митровић повређени“, рекао је Ћук.
Искусни Црвенко је обновио повреду ока и за њега је ова сезона највероватније завршена, а Митровић је дуже време због повреде ван прваог тренинга.
„Зато су неки млађи играчи добили прилику. Уколико одиграмо добро у одбрани као шро умемо повољан резултат у дуелу са Соларисом не би требало да дође у питање. Очекујем добру утакмицу и позивам навијаче да дођу да нас подрже у што већем броју и да уживају у одличној ватерполо представи“, истакао је Ћук.
Г. Маленовић

Регионална А1 лига

Приморје – Јадран (ХН) 7:16
Партизан – Јадран (С) 5:9
EUR/RSD 117.1627
Најновије вести