Криза у Ватерполо клубу Војводина: Ипак без штрајка, Скупштина у петак

Било је ових дана бурно у Ватерполо клубу Војводина, прво су тренери најавили штрајк због неисплаћених плата, а потом су и играчи престали са тренинзима.
vaterpolo FF--4871
Фото: Дневник (Ф. Бакић), илустрација

Међутим, врло брзо после састанка са управом постигнут је компромис. Играчи су, после једнодневног штрајка поново у погону и вредно се припремају за почетак првенства.

„Ватерполо клуб Војводина је у протеклом месецу, а нарочито у протеклих десет дана, пролазио кроз досад незапамћену кризу. Клуб је у једном тренутку био блокиран. Финансијска ситуација и потешкоће које су задесиле Војводину имале су разарајуће дејство. Мере које су предузимали органи клуба нису давале одговарајуће резултате“, наводи се у саопштењу клуба. 

У циљу превазилажења новонастале ситуације формирана је радна група за ванредна питања која је у уторак увече одржала састанак и донете закључке упутила је Скупштини ВК Војводина на усвајање. Скупштина ће се одржати у петак, 5. октобра у 19 часова.

„Поред смиривања страсти, радна група је предложила и одређене кадровске промене. Што се тиче Управног одбора, поред досадашњих чланова Мите Катића, Зорана Вучковића и Илије Калабе, предлажу се и нови чланови, Драган Ресановић, Ненад Босанчић, Милорад Пејић и Будислав Петровић. Затим, да председник Управног одбора буде Драган Ресановић, а генерални директор Марко Ћук, вршилац дужности. А, потребно је обновити и освежити Скупштину са седам нових чланова, што ће се и урадити у наредном периоду у складу са Статутом клуба“, истиче се у саопштењу.

Бивши чланови Војводине и репрезентатици Гојко Пијетловић, Душко Пијетловић, Бранислав Митровић и Милош Ћук су такође одлучили да се укључе у рад Скупштине, а да ће се по повратку у Нови Сад и ангажовати, како би Војводина поново играла значајну улогу у региону.

„Разумевање и подршка од стране компетентих Градских структура још више нас мобилише и уверава да ће се са заједничким напором ситуација брзо консолидовати и да смо на добром путу“, наводи се у саопштењу клуба које је потписао председник Скупштине Живко Цвјетићанин.

К. Б.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести