Куп Србије: Новосађани без полуфинала

Ватерполисти Војводине нису успели да се пласирају у полуфинале Купа Србије пошто су на Сланој бари изгубили од Партизана 7:10 (2:2, 0:3, 2:1, 3:4).
vaterpolisti vojvodine FF-L3476
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Војводина - Партизан 7:10 (2:2, 0:3, 2:1, 3:4)

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца: 150, судије: Раковић, Голијанин (Београд).  Петерци: Војводина 3 (1), Партизан 1 (0). Играч више: Војводина 10 (4), Партизан 7 (4). Два играча више: Војводина 1 (0).

ВОЈВОДИНА: Филиповић (11 одбрана), Шиман 1, Маринковић, Абела, Тинтор 1, Васин 1, Прекогачић 1, Ћатовић 1, Ранђић 2, Тубић, Петковић, Арнуш, Ристић, Радуловић. Тренер: Билић. 

ПАРТИЗАН: Влаховић (9 одбрана), Андрин 1, Касум, Королија 2, Нешић, Томић 1, Аџић 2, Андрејевић 1, Бараћ, Радановић 2, Радоњић 1, Гбадамаси, Булајић, Митровић. Тренер: Ћирић.

Новосађани су, као и прошле сезоне, остали без завршног турнира. Парирали су домаћини црно- белима на почетку, али су гости у другој четвртини серијом 3:0 преломили меч и направили сигурну предност коју су чували до краја. 

Имала је Војводина шансе да дође до предности у првој четвртини, али није користила играча више, а једном чак и двојицу. Головима Прекогачића и Шимана водила је 2:1, али је у последњим секундама Аyић изједначио. 

Нису успевали у наставку домаћи да нађу начина да затресу мрежу расположеног Влаховића. Сваки напад се завршавао промашајем, или је заустављен чврстом одбраном Београђана. Гости су са два гола Радановића и поготком Королије на полувреме отишли са предношчу од 5:2. Голман Новосађана Радослав Филиповић одличним интервенцијама и одбрањеним петерцем спречио је и веће вођство гостију. 

Васин је коначно прекинуо Вошин пост и смањио је на 5:3, али је одмах узвратио Томић. Капитен црвено- белих Ранђић искупио се за промашен пенал са почетка треће четвртине и у другој прилици је био прецизан па је Војводина смањила заостатак на два гола 6:4 пред улазак у последњих осам минута. Нису се снашли домаћини у дуелима са бољом екипом Партизана, која је сигурном игром и са још четири гола запечатила победу. 

К. Бугарски 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести