Куп Србије ватерполo: Црвено-бели окршај

У црвено–белом окршају четвртфинала купа, данас од 17 часова ватерполисти Војводине гостују Звезди.
С
Фото: ВК Војводина/ Голман Милан Шанталаб

Покушаће Новосађани да обезбеде завршни турнир, али им уопште неће бити лако. Они су у осмини финала савладали Стари град, искрено, теже него што се очекивало (10:9), а пред гостовање у Београду забележили су пораз у Регионалној А2 лиги од фаворизованог Солариса (12:9). Лоше је Војводина у Шибенику одиграла прво полувреме за које је дала само два гола, али се после подигла и чак увела дуел у узбудљиву завршницу.

– Црвена звезда игра А1 лигу, виши је ранг од нас, али надамо се да можемо да је изненадимо, као што је Стари град у Новом Саду одиграо добро у осмини финала. После меча у Шибенику имали смо састанак, договор је да мало збијемо редове и променимо приступ, па ћемо видети шта ће нам то донети – казао је голман Милан Шанталаб.

Млади чувар мреже је ове сезоне прекомандован у Војводину из Дунава, у коме је био стуб одбране. И у Воши се све боље сналази.

– И прошле сезоне сам тренирао са Војводином, али сам бранио у Дунаву. Саиграчи ми помажу да се што брже навикен на нову екипу и како се утакмце ређају све ми је лакше – објаснио је 21–годишњи Шанталаб.

Војводина је данас пред великим изазовом, али свакако ће се силно трудити да изненади фаворита.

К. Б.

Среда

Ц. звезда – Војводина        (17)

Раднички – Наис        (19)

Партизан – НБГ 11. април (20)

Шабац – Бањица       (20)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести