Куп Србије за ватерполисте: У финалу Раднички и Шабац

У финалу Купа Србије за ватерполисте играће Раднички и Шабац.
vaterpolo FF--4871
Фото: Дневник (Ф. Бакић), илустрација

На финалном турниру који се игра у Зрењанину у полуфиналу Раднички је савладао Наис са 8:5, а Шабац је победио Партизанса 14:10.

Крагујевчани су предвођени одличним Добожановим у другом полувремену били много бољи и заслужено су се пласирали у финале. Нишлије нису искористиле ни једном играча више, док је Раднички искористио своје прилике.

„Нисам задовољан и поред победе. Оваквом игром тешко ћемо да парирамо другом финалисти. Морамо да будемо бољи. Велкики успех за нас али остаје нам још један корак у сусрету у којем сигурно нећемо да будемо фаворити“, рекао је тренер Радничког Урош Стевановић.

Јован Серафимовић, тренер Наиса је честитао Радничком:

„Заслужено су победили. Наш играч више је био катастрофалан. По други пут смо полуфиналисти и због тога сам само задовољан.“

Пре утакмице минутом ћутања је одата пошта страдалима у несрећи у Нишу.

Све је у дуелу Шапца и Партизана било решено већ у првој четвртини. Шабац је брзо повео 4:0, па 5:1. Два пута у току сусрета Партизан је успевао да се приближи на два гола (3:5, 7:9), али то је било све. Шапчани су заслужено стигли до финала.

„Добро смо се припремили и остаје ми да честитам момцима на игри, заједништву, борбености. Сутра је нови дан и прилика да освојимо први трофеј у историји клуба. Раднички је квалитетан ривал и неће бити лако“, рекао је Миодраг Мировић тренер Шапца.

Стефан Ћирић, тренер Партизана је истакао:

„Од почетка је Шабац контролисао утакмицу. Покушали смо да се вратимо нисмо успели. Ово је за наук младој екипи и идемо даље.“

Финале је на програму сутра, у недељу, од 20 часова.

РадничкиНаис 8:5 (0:0, 3:3, 2:0, 3:2)

ЗРЕЊАНИН: Градски базен. Гледалаца: 400. Судије: Путниковић и Виријевић. Играч више: Раднички 14(5), Наис 10(0).  Два играча више: Раднички 1(1), Наис 1(0). Петерци: Раднички: 1 (0).

РАДНИЧКИ: Добожанов, Митровић, Станојевић, Ганић 2, Радованлија 1, Станковић, Панић, Дино 2, Васић 1, Гусаров 2, Манић, Томашевић, Ђерковић, Пљеванчић. Тренер: Стевановић.

НАИС: Лазић, Митровић, Павичић, Косић 1, Будурин 1, М. Милошевић, Ковачевић, Лекић, Живић, Шиљ 3, Маленовић, Д. Милошевић, Стоиљковић, Стјепановић. Тренер: Серафимовић.

Партизан - Шабац 10:14 (2:5, 4:4, 3:4, 1:1)

ЗРЕЊАНИН: Градски базен. Судије: Голијанин и Анђелић. Искључења: Партизан 12, Шабац 12.

ПАРТИЗАН: Влаховић, Андрин, Касум 4, Королија 1, Радуловић, Томић 1, Аџић, Андрејевић 2, Бараћ 1, Радановић 1, Радоњић, Гбадамаси, Булајић, Нешић. Тренер: Ћирић.

ШАБАЦ: Пијетловић, Ераковић, Марковић 2, Репановић, Тохољ, Велкић 3, Рогач 3, Лукић 2, Јанковић 3, Вучинић 1, Боловић, Илић 1, Вукадиновић, Лука. Тренер: Мировић.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести