Куп Србије за ватерполисте: Војводина у четвртфиналу

Поново су ове сезоне ватерполисти Војводине закомпликовали ствар у завршници утакмице, али су ипак остварили тријумф и обезбедили четвртфинале Купа Србије.
Nikola Bogdanovic
Фото: Никола Богдановић, фото: ВК Војводина

Новосађани су у Зрењанину савладали Пролетер, а домаћину су дозволили да на два минута до краја стигне на гол разлике и то серијом 3–0. Ниједна екипа, међутим, у наставку није успела да постигне погодак, тако да су црвено–бели резултатом 8:9 успешно завршили посао у осмини финала. Није ни сада било лако тиму са Слане баре, који већ дуже време кубури са повредама и десеткован се супротставља ривалима. Зрењанинце је у Суперлиги Воша добила убедљиво, била је и сада на путу да сусрет заврши већом разликом, али је посустала пред крај, срећом, без нежељених последица. 

Водили су Новосађани главну реч, нису испуштали вођство и пошто су у првој четвртини ухватили залет, у другој су стекли лепу предност – 1:5. Поготком Николе Бурсаћа иста разлика била је и после тридесет секунди последње деонице (5:9) да би Воша потом стала и до краја утакамице није успела да постигне гол. С друге стране, домаћин је озбиљно запретио са три везана поготка приближивши се на 8:9. Следећа два минута голмани нису вадили лопту из мреже, па је то и остао коначан резултат.

Четвртфинале су обезбедили још и Валис, Бањица и Шабац. У тој фази чекају их Црвена звезда, Раднички, Партизан и Нови Београд, а жреб ће се обавити данас. Новосађани већ сутра, у седмом колу Суперлиге дочекују Наис на Сланој бари. Нишлије су на дну табеле, без победе и Воша, која је две позиције испред, тачније осма, имаће прилику да дође до преко потребних бодова у борби за коту шест.

К. Б.

Пролетер – Војводина 8:9 (1:2, 1:3, 3:3, 3:1)

ЗРЕЊАНИН: СРЦ Југ. Судије: Стефановић и Бељин (Београд). Искључења: Пролетер 8, Војводина 8.

ПРОЛЕТЕР: Шанталаб, Чабрило 2, Јањић, Љубеновић 1, Рончевић, Илић 1, А. Митровић 3, Ћатовић 1, Тркуља, Босић, Н. Митровић, Петровић, Сретковић, Марић.

ВОЈВОДИНА: Гавриловић, Марић, Богдановић 3, Бурсаћ 1, Тинтор, Брешћански, Кончар, Радованлија 1, Рогач 1, Радановић 2, Николов 1, Хрговић, Средојевић, Митровић.

Резултати

Пролетер – Војводина 8:9

Ваљево – Шабац 10:16 

Стари град – Бањица 8:14

Валис – Наис 12:9

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести