Марко Ћук се вратио у ВК Војводина

После 16 година Марко Ћук се вратио у ВК Војводина. Он је са клубом у којем је поникао потписао уговор на годину дана и у новој сезони ће предводити млади састав Новосађана до нових победа.
lazor i cuk, fbakic
Фото: Директор ВК Војводина Коља Лазор и Марко Ћук, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Како је директор Војводине Коља Лазор рекао амбиције клуба су увек велике, а уз помоћ огромног искуства Марка Ћука Новосађани ће покушати да се после вицешампионске титуле попну и степеницу више.

„За све ово време ја сам био у контакту са клубом у којем сам поникао и све време смо на одређени начин и сарађивали. Некако је жеља већине спортиста да каријеру заврше у клубу у којем су поникли, па је тако и моја. За сада сам потписао уговор на годину дана, а онда ћемо видети шта даље“, рекао је Марко Ћук по потписивању уговора и додао:

„Екипа Војводине је млада и надам се да ће момци, који до сада нису имали прилику да раде са старијим играчима, моћи што више да науче. Не бих ништа помпезно најављивао, видећемо када крене сезона.“

Директор Новосађана Коља Лазор је рекао да је клуб до сада имао проблем да су искусни и старији играчи увек одлазили због финасијски бољих уговора, које Војводина није могла да им обезбеди.

„Зато смо стално имали младу екипу из сезоне у сезону. сада је прилика да уз Марково искуство подигнемо квалитет екипе и младима омогућимо да напредује. Али, више ћемо моћи да кажемо када комплетирамо екипу“, казао је Лазор.

Прелазни рок траје до 1. септембра, а како је Коља Лазор рекао клуб преговара са још неколицином играча.

За сада је јеидно извесно да су Војводину напустили Милан Виторовић, који је отишао у САД и Марко Тркуља.

„Још неким играчима је истекао уговор, али и са њима смо у преговорима. До краја прелазног рока неће бити спектакуларних уговора. Спортске жеље су увек веће од финснијских могућности. Нама је главни циљ да улажемо у нашу децу, а и Марко Ћук је наше дете“, истакао је Лазор.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести