Милош Ћук: Барселона успутна станица до Токија

Ватерполисти Србије освојили су у Барселони четврту узастопну титулу првака Европе, а Милош Ћук је био стрелац одлучујућег петерца у победи Србије против Шпаније (12:10).
cuk, vss marcel ter bals
Фото: Милош Ћук, фото: ВСС (Марцел тер Балс)

"Нису се још слегли утисци, пресрећни смо што смо као први завршили тежак турнир. Не знам како је деловало преко телевизије, али нама је било изузетно тешко, посебно смо се мучили у финалу против Шпаније. Много смо потрошили енергије, али је и победа слађа када се погледа начин", рекао је Ћук Танјугу у Београду по доласку из Шпаније.

Додао је и да је свестан да је екипа Дејана Савића још једном исписала историју тиме што је поновила успех Мађарске, стар 80 година, са четири везана европска злата.

"Тешко је говорити да ли је наш успех већи у односу на мађарски, можда ће неко рећи за 80 година да су Срби освојили када је било лакше (смех прим. аут)... Надам се да ћемо наставити континуитет освајања медаља, пре свега златних".

Објаснио је да ниједног тренутка није имао оптерећење пре пенала одлуке којим је донео Србији трофеј.

"Није било треме код пенала, за то су били заслужни саиграчи јер су дали сва четири петерца и што је Митровић одбранио један ударац. Могао сам само да донесем победу, не да изгубим меч, тако да ми је било много лакше у односу на остале. Осетио сам огромну срећу после гола".

Како је нагласио, злато из Барселоне је знак да су "делфини" на добром путу ка Олимпијским играма у Токију 2020. године, који је главни циљ.

"За ову генерацију последња станица је Токио, све је окренуто према Олимпијским играма. То нам је крајњи циљ циклуса... Као што је рекао селектор Савић, све остало су успутне станице до Токија. Све што се ради, вежба и милион ствари све је усмере да бисмо на Олимпијским играма били "тип-топ".

Наш „Делфин“ се сада окреће клупским обавезама јер га чека одлазак у Загреб како би се прикључио новим саиграчима из Младости.

"Честитали су ми Хрвати, за мене је била тежа утакмица са Шпанијом у односу на Хрватску. Била је захтевнија физички у хаотичном амбијенту буке, цике, вриске, било је баш напорно. Идем у Загреб за 15 дана, нова средина, верујем да ћу се брзо уклопити. Идем тамо са најсјајном медаљом, надам се да ћемо скинути Југ са трона", закључио је 27-годишњи ватерполиста.

Колико успешну репрезентативну каријеру има Ћук најбоље одсликава број медаља са великих такмичења – 15, међу којима је чак 12 златних, једна сребрна и две бронзане.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести