Мирослав Бајин нови шеф стручног штаба ВК Војводина

После одласка Дарка Билића Ватерполо клуб Војводина је ангажовао новог шефа стручног штаба Мирослава Бајина пред почетак једне од најзанимљивијих сезона. Наиме, многи наши играчи одлучили су да се врате у Србију и појачају наше клубове, тако да ће надметање за титулу бити изузетно занимљиво и неизвесно.
bajin
Фото: Мирослав Бајин, фото: ВК Војводина

Бајин ће ове године осим бриге о сениорској екипи водиће рачуна и о координацији и развоју рада у млађим селекцијама. После девет година тренерског рада у Мађарској, свакако једној од најквалитетнијих и најконкурентнијих ватерполо средина у свету, постигнут је договор да 37-годишњи Мирослав Бајин преузме вођење стручног штаба у клубу.

„Он је заправао дете Војводине, у којој је прошао све млађе селекције у генерацији са неким од најуспешнијих играча који су потекли из новосадског клуба, да би се затим посветио тренерском послу и девет година радио у клубу са млађим категоријама. Тренерски посао и жеља за новим изазовима годвели су га у Мађарску, где је у средини где се врло мало страних тренера пробије направио изузетне резултате са мађарским клубовима Егер и Дебрецин, како са млађим категоријама, тако и у сениорској конкуренцији у изузетној компетитивној и квалитеној мађарској првој лиги. Успео је као ретко ко од странаца, да се наметне и афирмише као стручњак и велико нам је задовољство што ће поново бити део клуба из ког је потекао. Искуство и знање које је стекао о мађарском начину тренирања и филозофији ватерпола, у комбинацији са добро познатим доктринама српске школе ватерпола ће сигурно представљати изузетну комбинацију на основу које ће настојати да подигне рад у свим структурама ВК Војводине, и да пре свега врати новосадску екипу на препознатљиви пут брушења најталентованијих играча и формирање будућих репрезентативних шампиона“, стоји у саопштењу на Фејскуб страници ВК Војводина.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести