Новосађанке нападају трофеј

Првенство Србије за ватерполисткиње ближи се крају, данас и у недељу на програму су финални дуели, а снаге ће одмерити бранитељке трофеја екипа Црвене звезде и откровење овогодишњег шампионата, новосадска Војводина.
Vojvodina
Фото: VK Vojvodina

Новосађанке су одличним партијама ове године стекле право да се први пут у истроји надмећу за трофеј, савладавши Таша. И искуство је на страни Црвене звезде.

- Пут до финала није био лак. Ушли смо у ову сезону са жељом да се домогнемо једне од медаља и нисмо очекивали финале – каже тренер Војводине Слађана Дрезгић. – И док су друге екипе већ годинама заједно, ми смо млад састав, који предводе три искусне репрезентативке Србије Јелена Вуковић, Ана Прица и Нада Мандић. Током сезоне изгубли смо само једну утакмицу и то од Врачара са једним голом разлике, али смо се реванширали у доигравању. Црвену звезду смо два пута савладали и верујем да имамо квалитет да освојимо титулу. Наравно, биће тешко, јер је Звезда достојан ривал и биће појачане Иваном Ћоровић и Драганом Ивковић. Ми смо протеклих дана спаринговали у Сентешу са њиховим девојкама како бисмо се што боље припремили за ово финале. И пред дуел са Звездом у доигравању смо учинили исто и победили смо. Надам се да ће тако бити и овога пута.

Капитенка Војводине Јелена Вуковић је истакла да је екипа у сезону ушла растерећено за разллику од Црвене звезде.

- Звезда брани наслов, а ми смо већ самим пласманом у финале испунили наш циљ. Имали смо лакшег ривала од њих у полуфиналу, зато смо и одрадили још спаринг у Мађарској. А финале, као и свако. За победу морају да се сложе све коцкице. У првом сусрету морамо победити са већом разликом, како бисмо онда у недељу у свом базену играли растерећеније. Спремне смо и верујем да ћемо победити – казала је Вуковићева.

Ана Прица је капитен репрезентације Србије и као и све девојке у екипи Војводине верује у победу.

- Даћемо све од себе и оставићемо срце у базену како бисмо освојиле ово првенство, јер смо то играма ове сезоне заслужиле – рекла је Прица.

Иначе, пласманом у финале Војводина је заједно са Црвеном звездом изборила право да се следеће године надмеће у Регионалној лиги.

Прва утакмица игра се петак у Београду од 19 часова, а друга у недељу у Новом Саду на базену Слана бара од 18.30, а победника ће одлучити укупна гол разлика.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести