Победе Новог Београда и Шапца

БЕОГРАД: Ватерполисти Новог Београда и Шапца повели су на старту полуфиналних серија плеј-офа шампионата Србије. Новобеограђани су на свом базену били бољи од Црвене звезде 12:6, док су Шапчани у Крагујевцу савладали Раднички 8:7.
vaterpolo pix
Фото: Pixabay.com

После почетног вођства београдских црвено-белих 2:0, Нови Београд је серијом 4:0 направио преокрет и у последњој четвртини у потпуности сломио отпор Звезде. Домаћи су имали 50 одсто реализације са играчем више (6:3), док ватерполисти Црвене звезде нису на најбољи начин користили бројчану предност (7:1).

Најефикаснији у победничком табору био је Гогов са три гола, док је Смиљевић имао идентичан голгетерски учинак у екипи Црвене звезде.

Много више узбуђења виђено је у дуелу Радничког и Шапца. Гости су одлично почели меч и повели 3:0, да би Раднички на крају треће четвртине имао предност 5:4. У последној деоници виђена је права голеада, а Шабац је успео да направи брејк и стигне на корак од пласмана у финале.

Срђан Вуксановић је са четири постигнута гола био најзаслужнији за победу Шапца, док је код Крагујевчана најбољи стрелац био Тохољ са два гола.

Полуфиналне серије плеј-офа играју се на две добијене утакмице. Реванш мечеви на програму су 15. маја, а евентуалне мајсторице ће се играти 19. маја.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести