ВК Партизан изабрао ново руководство, Никола Куљача нови директор

БЕОГРАД: Ново руководство Ватерполо клуба Партизан изабрано је данас на ванредној седници скупштине клуба, која је одржана у свечаној сали ЈСД Партизан.
kuljaca
Фото: FoNet

Присутни чланови скупштине, њих 26, једногласно су изгласали неповерење и разрешење директорки клуба Татјани Ракас, председнику Управног одбора Александру Шоштару и председнику Скупштине Зорану Аврамовићу.

За новог директора клуба изабран је бивши ватерполиста и капитен црно-белих Никола Куљача, председник скупштине је Срђан Мишковић, док је нови председник управног одбора Јован Лазаревић.

Чланови управног одбора су Радослав Митровић, Лука Шапоњић, Драган Баквић, Филип Филиповић, Марко Вукомановић, Драго Гудаловић, Стефан Митровић и Милан Алексић, док ће надзорни одбор чинити Слободан Никић, Срђан Видовић и Милош Голић.

Направили смо први, али најважнији корак, а то је промена руководства и долазак људи који су једногласни у идеји да Партизан мора да се врати на пут којим је некада ишао. Скупштина је протекла у најбољем реду, како и доликује. Чека нас тежак посао, свесни смо изазова, али тимски идемо заједно у савладавање препрека. Приоритет ће пре свега бити да вратимо децу, како би Партизан поново био место окупљања неких нових шампиона. Једва чекамо да се вратимо на Бањицу, први су утисци новоизабраног руководства ВК Партизан.

Филиповић: Данас је почела нова ера ВК Партизан

Капитен ватерполо репрезентације Србије Филип Филиповић, нови члан Управног одбора ВК Партизан, изјавио је да данас клуб почиње нову еру и повратак на прави пут.

"Данас је почела нова ера ВК Партизан, уверен сам са циљем повратка на прави пут. Знамо шта ВК Партизан представља не само у спрском ватерполу већ у систему српског спорта. Свесни смо задатака који су пред нама и покушаћемо да у догледној будућности резултатима уверимо људе који су нас изгласали, да су учинили праву ствар. Сматрам да Партизан заслужује светлије дане, а сигуран сам да су они пред нама. Могу да будем само поносан што се све ово одиграло овако", рекао је Филиповић новинарима после скупштине одржане у ЈСД Партизан у Хумској.

Бивши играч Партизана рекао је да ће се ватерполисти првог тима вратити на Бањицу, јер је "Бањица одувек била и остаће храм и кућа ВК Партизан, као и да се за промене чекао прави тренутак".

"Можда смо закаснили неколико месеци, да не кажем година, али за промене никад није касно. Срећан сам што је до тог тренутка дошло. Најтеже ће бити људима који ће се ухватити у борбу са свим надошлим проблемима. Мислим да као екипа можемо да делујемо и будућности. Гледамо само напред и не осврћемо се, тако су нас и у спорту учили", закључио је Филиповић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести