Почиње Ф8 Лиге шампиона, НБГД на старту против Марсеља

БЕОГРАД: Све је спремно за почетак Фајнал-ејта ватерполо Лиге шампиона у Београду, а другу годину заредом на базену 11. април“ осам најбољих тимова Старог континента бориће се за титулу клупског првака Европе.
v
Фото: Tanjug/ VK Novi Beograd /Ðorđe Kostić

Србију ће на завршном турниру представљати екипа Новог Београда која ће у чевртфиналу одмерити снаге са шампионом Француске, екипом Марсејла у четвртак од 18.30 сати.

Сви мечеви на овом турниру биће веома тешки, у то нема никакве сумње, али нема предаје, рекао је тренер Новог Београда Игор Милановић на конференцији за медије на којој су присуствовали тренери и капитени екипа учесница као и званичници ЛЕН-а.

Вредно смо тренирали, имамо доста самопоуздања и у победничком смо низу, али поред свега тога изузетно респектујемо екипу Марсеља. Детаљно смо пратили и анализирали њихове утакмице и могу рећи да играју заиста изузетно. Имају одличан ритам и сигурно ће бити добра утакмица, нагласио је стратег Новобеограђана.

Освајање регионалне и титуле првака Србије је било веома напорно за нас. Али, сада ћемо бити у прилици да играмо растерећено. Добро се осећамо, имамо добар амбијент у тиму и зато гајимо реалан оптимизам. Влада велико интересовање за овај турнир и мислим да ће трибини бити испуњене до последњег места. Атмосфера ће сигурно бити веома лепа, а са новим монтажним трибинама цео базен добио је фантастичан изглед, констатовао је Милановић.

Капитен Новог Београда Душан Мандић прошле године је са Про Реком освојио титулу првака, али и понео МВП признање.

Прошла сезона је увелико иза мене и све то је одавно архивирано. Имамо много утакмица и такмичења тако да нема времена да се задржавамо на лепим или лошшм тренуцима, а тај у Београду је за мене био свакако један од најлепших, објаснио је Мандић и потом додао:

"Ове године смо заиста остварили добре резултате на домаћој сцени и скинули тај притисак са себе. Улазимо апсолутно растерећени у овај меч. Биће тешка утакмица, а веома поштујемо екипу Марсеља и знамо њихове адуте. Са друге стране, добро знам какву екипу предводим као капитен и какву снагу ми имамо. Зато верујем у овај тим. Фокусирани смо само на ту прву утакмицу са Марсељом, идемо стрпљиво, корак по корак“.

Тренер Марсеља Милош Шћепановић истакао је да је излишно говорити о квалитетима Новог Београда, јер је то свима познато.

Надам се да ћемо одиграти на нивоу оних најбољих партија које смо пружили ове сезоне, а коначан исход сваке утакмице тешко је прогнозирати, јер је то последица много фактора, казао је Шћепановић.

Првотимац Марсеља Игор Ковачевић уверен је да је екипа стасала у односу на прошлу годину када је у четвртфиналу елиминисана од Ференцвароша.

Јако је битно да један тим има јаке утакмице и континитет учешћћа на великим турнирима иза себе. Микс најбољих играча из Француске са комбинацијом најбољих играча са ових простора је показетељ да можемо да се равноправно носимо са сваком екипом на овом Фајнал-ејту. Свесни смо наших квалитета и мислим да можемо да покажемо много на овом турниру. Биће веома занимљиво играти против Новог Београда на њиховом базену. Свако има своје шансе, а ми верујемо у наше квалитете, закључио је Ковачевић.

У осталим четвртфиналним мечевима у четвртак састају се: Бреша – Хановер (14.30), Про Реко – Барселонета (16.30) и Ференцварош – Југ (20.30).

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести