Почиње првенство Србије за ватерполисткиње: Војводина дочекује Палилулу

Првенство Србије за ватерполисткиње стартује овог викенда, а Војводина у првом колу у Новом Саду дочекује екипу Палилуле из Београда.
vaterpolo, Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs
Утакмица се игра на базену Слана бара сутра од 18.30 часова. Тренер Војводина Слађана Дрезгић истакла је да је циљ освајање једног од прва три места у првенству Србије.
„Наравно да желимо да се пласирамо у финале, ако што нам је то пошло за руком прошле године. Прво ћемо играти лигашки део по једнокружном бод систему, а у плеј-оф ће се пласирати четири најбоље екипе. И управо у тој борби ће нам највећи ривал бити управо Палилула. Хендикеп нам је што у првом делу сезоне нећмо моћи да рачунамо на капитена Јелену Вуковић, која има повреду рамена и мораће да паузира. Због тога очекујем да ћемо бити или други или трећи пред плеј-оф, тако да нам не гине нови дуел са Палилулом за финале“, рекла је Дрезгић.
Искусна Ана Прица, иначе капитен репрезентације Србије, је истакла да је главни циљ пласман у финале првенства Србије и да ће највероватнији ривал за пласман у финале бити сутрашњи противник Палилула.
„Играње у Регионалној лиги нам је добро искуство и користиће нам за првенство. Изостанак Јелене Вуковић ћемо се трудити да надокнадимо што је боље могуће, али ћемо се трудити да исправимо и грешке из Купа Србије, где смо заузеле треће место“, казала је Прица.
Центар Војводине и репрезентације Србије Нада Мандић се надовезала:
„Познајемо екипу Палилуле и знамо које су им и врлине и мане. Трудићемо се да одиграмо дисциплиновано и у одбрани и у нападу и да забележимо повољан резултат. Такође, се надам пласману у финале првенства.“
Г. Маленовић

Сутрашњи програм

Војводина – Палилула     (18.30)
Црвена звезда – Врачар  (20.30)
Сента – Таш 2000             (11)
EUR/RSD 117.1627
Најновије вести