Подмлађена Србија чека Румунију у Суботици

Српске ватерполисте у идући уторак очекује прва репрезентативна обавеза у 2019. години. Национални тим Румуније гостоваће 19. фебруара у Суботици у оквиру Европа купа.
Dejan Savic/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Наши ватерполисти већ су изборили пласман на завршни турнир, који се одржава у Мађарској од 5. до 7. априла и квалификациони је за финале Светске лиге. Србија је као домаћин завршног турнира Светске лиге у Београду (18 – 23. јун) обезбедила учешће.

Сходно оваквој ситуацији, селектор Дејан Савић за сусрет са Румунима уврстио је млађе играче, углавном из домаћих клубова. Њих ће предводити искусни капитен Филип Филиповић, Душан Мандић и Гојко Пијетловић. “Делфини” ће се окупити у Београду у недељу, а дан касније отпутоваће у Суботицу. У првом сусрету Србија је победила у Румунији 13:6.

„Драго нам је што ћемо изаћи пред Суботичане и на тај начин проширити листу градова у којима репрезентација игра званичне утакмице. Очекујем да ће публика задовољна изаћи са базена. Када је реч о играчима, у овом тренутку ово је састав који може да испуни све што смо замислили“, рекао је Савић.

На списку су следећи играчи: Гојко Пјетловић (Шабац), Душан Мандић (Про Реко), Филип Филиповић (Про Реко), Ђорђе Лазић (Солнок), Петар Томић (Партизан), Ђорђе Вучинић (Шабац), Огњен Стојановић (Мишколц), Вељко Танкосић (Црвена звезда), Петар Велкић (Шабац), Радомир Драшовић (Верона), Никола Лукић (Шабац), Марко Радовић (Црвена звезда), Лазар Добожанов (Раднички), Марко Јанковић (Шабац).  

Утакмица између ватерполиста Србије и Румуније игра се 19. фебруара од 17 сати у Суботици.

К. Б.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести