После дужег времена бечејски ватерполо изнедрио репрезентативце

У „златно доба“ бечејског ватерпола, крајем минулог и почетком овог миленијума, више од половине сениорске ререзентације Југославије чинили су ватерполисти Бечеја.
2
Фото: Приватна архива

Требало је да прође две деценије, па да се опет међу репрезентативцима, сада Србије, нађу Бечејци. Кад сажемо Бечејци, мислимо и на голмана Лазара Добожанова, који је ватерполо азбуку савладао крај Тисе, а сада је успешан чувар мреже крагујевачког Радничког, али и младићима Луки Бошковићу (2006.) и Марку Ићитовићу (2007.), који су на припремама селекције У-2006 и раде поднадзором селектора Милоша Королије пред Светско првенство за кадете у Грчкој.

- Својим талентом и радом у клубу Бошковић и Ићитовић су заслужили позив у репрезентатвну селекцију У-2006. То је потврда да се добро ради са младима у нашем клубу, уједно подстрек за остале да вредан рад не остаје без резултата, а од њиховог боравка у репрезентацији имаћемо користи у сезони пред нама, вели тренер Бечејаца Горан Крстоношић.

Лука Бошковић већ има репрезентативног искуства, јер је лане био у саставу У-2005 на Европском првенству у Португалији. У међувремену је успешно помирио спорт и школу, јер је врло добром успехом завршио први разред спортског одељења Гимназије у Бечеју.

– Од 27. јуна смо на окупу и вредно се ради. На ХЕП турниру у Загребу били смо други, јер смо у финалу изгубили од гомаћина резултатом 11:10, мада смо их у предтакмичеју савладали са 18:16. Победили смо и Мађаре са 11:10, а играли нерешено 15:15 са Црном Гором. Предстоји нам турнир у Херцег Новом, где ће нам ривали бити домаћин Црна Гора, Италија, Мађарска, Холандија и Хрватска, рапортира нам са припрема у Београду Лука Бошковић, који је у финалу ХЕП турнира постигао три гола.

Марко Ићитовић је млађи годину дана и ових дана је, поред репрезентативца, постао средњошколац, такође у спортском одељењу бечејске Гимназије. Малу матуру је завршио као одличан и спреман је да се ухвати у коштац са спортско-школским обавезама.

– За мене је велика част што сам позван на припреме репрезентације, где се квалитетно ради и из свега могу само да стекнем преко потребно искуство и напредујем, а касније са клупском капицом на глави дам свој пуни допринос у новој сезони прволигашког А каравана, вели Марко Ићитовић и додаје. Први репрезентативни „филтер“ сам прошао, јер је на ширем списку било тридесетак играча, сада нас је остало 25, а на Светско првенство путује 15. Млађи сам годину дана од већине позваних, али трудим се и чекам одлуку селектора да ли ћу се наћи међу путницима за Светско првенство.

Додајмо, кадети су лане на Европском шампионату у Португалији освојили скромно седмо место, а најзначајније такмичење овог лета за узраст У-2006 одржава се од 21 до 26. августа у грчком граду Волосу и амбиције се знатно веће.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести