Прлаиновић и Мандић: Зна се циљ на ЕП, биће занимљиво

БЕОГРАД: Српски ватерполо репрезентативци Андрија Прлаиновић и Душан Мандић изјавили су данас да очекују изузетно занимљив шампионат Европе у Барселони и поручили да се циљ зна - четврта узастопна шампионска титула.
aleksic mandic prlainovic randjelovic
Фото: VSS

"Биће занимљиво на овом Европском првенству. У другом делу костура су Шпанија, Грчка, Хрватска и Црна Гора. Тешко да бих могао да дам неком улогу фаворита и да бих могао да гарантујем да ће неко од те четири екипе сигурно бити у полуфиналу. Очекујем занимљиве утакмице поготово у нокаут фази, дакле од цетвртфинала на даље. Хрватска је можда мало испред других по квалитету и с обзиром да су светски шампиони, да су освојили и ове године Европа куп. Али и ове друге екипе сигурно ће тражити своју шансу за пролаз даље", рекао је Прлаиновић Тањугу.

Он је додао да се у потпуности опоравио од повреде због које је пропустио Медитеранске игре.

"Могу рећи да сам већ у Словенији био са екипом и да сам поцео припреме заједно са остатком екипе. Радио сам са смањеним интезитетом јер је повреда била такве природе где нисам могао једно двадесетак дана да тренирам нормално. Тако да могу да кажем да сам већ три недеље у тренингу, повреда је прошлост. Остаје ми још сада да се прикључим екипи. Надам се да до почетка Европског првенства уђем у неку задовољавајућу форму. Имамо срећу овај пут што је група веома лака, да не би требало да буде проблема да дођемо до првог места. И за нас ће највероватније прва права утакмица бити четвртфинале, да ли са Мађарима или Италијанима, али 99 посто са једном од те две екипе".

Према његовим речима Србија неће бежати од улоге фаворита.

"Кад те сви други сматрају за главног фаворита онда није ни логично да ти бежиш од те улоге. На то смо већ навикли, били смо главни фаворити, много пута годинама уназад и већином смо успевали да се изборимо са тим притиском и да освојимо злато, мислим ту на Светско првенство у Казању, Европско у Београду и наравно на Олимпијске игре у Рију. Тада смо такође били први фаворити и знамо како су се ти турнири завршавали".

Мандић истиче да је злато на Медитеранским играма одлична увертира за шампионат Европе.

"Нама су Медитеранске игре служиле као нека увертира за Европско првенство и за нас нису имале велики такмичарски значај, нисмо се оптерећивали да ли ћемо бити први, други, трећи, уопште нам то није било битно. Наравно кад се дође до финала увек је лепо освојити свако такмичење. Добра увертира добро смо се спремили, очекује нас још пар дана припрема у Београду. Трудићемо се даћемо све од себе. Знамо ко смо, знамо шта смо, знамо шта нам је циљ", поручио је Мандић.

Прлаиновић и Мандић, заједно са саиграчима Миланом Алексићем и Савом Ранђеловићем данас су постали нова заштитна лица УНИQА осигурања.

Уговор са новим промотерима је у име УНИQА осигурања потписала председница Извршног одбора Гордана Букумирић.

"Титуле и врхунски спортски резултати проистекли су из чињенице да ови сјајни момци раде оно што воле, да су предани, искрени, отворени, посвећени саиграчима и тиму. Управо на овим вредностима УНИQА осигурање почива и послује последњих 12 година. Велико нам је задовољство што ћемо и на Европском првенству у Барселони, трећу годину заредом, подржати ватерполо репрезентацију као званично осигурање", истакла је Букумирић.

Европски шампионат у Барселони почиње 16. јула, а Србија се налази у Д групи са Русијом, Словачком и Румунијом.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести