Прва А лига: Бечејци умало да изненаде

Ватерполисти Старог Града из Београда оправдали су епитет фаворита са папира, али је мало недостајало да додирну дно легендарног базена крај Тисе.
vaterpolo becej
Фото: Dnevnik.rs

Истина, отворили су утакмицу далеко боље од домаћина и до половине друге четвртине имали предност од 4:0. Дуго је требало  Бечејцима да нађу лопти пут до мреже ривала. Успело је то Виктору Месарошу, који је играо до половине треће четвртине, јер је, после два прекршаја за петерце, тада добио трећу личну.

Како је игра одмицала, тако се топила предност гостију, да би половином трећег периода Александар Чавић својим трећим голом изједначио на 7:7. Уследила је резултатска клацкалица, али су увек гости имали гол предности. Да је искусни Зоран Перић искористио контранапад код резултата 10:10 питање је ко би се на крају радовао.

- На нашу несрећу, пропустили смо колосалну прилику да први пут поведемо и одмах нас је стигла казна у виду примљеног гола и то из четвртог, од укупно пет петерца против нас. После тога смо, разумљиво, пали, али честитам мојим играчима на борбености, на томе што нису изгубили главу после 0:4. Можда, реално гледано, нисам ни очекивао бодове у окршају са заслужено другопласираном екипом на табели, али ми је жао што виђено у води није дало адекватан резултат-  рекао је кормилар тиског брода Горан Крстоношић.

Последњих пет минута гости су максимално искористили пад домаћина и забележили сигурну победу. Највећи „кривац“ за то је голман Београђана Дарко Алексић са укупно 13 одбрана, од којих седам у последње две четвртина кад се ломио резултат.       

В. Јанков

Бечеј - Стари град  10:13 (0:3, 3:3, 5:3, 2:4)

БЕЧЕЈ: ОСЦ „Ђорђе Предин Баyа“. Гледалаца: 200. Судије: Владимир Петровић (Зрењанин) и Иван Савељић (Суботица). Играч више: Бечеј 8(4), Стари Град 5(3). Петерци: Бечеј -, Стари Град 5(4).

БЕЧЕЈ: Мурашов (4 одбране), Вуковић, Чавић 3, Ћурчин, Перић 1, Месарош 1, Пантић, Велимиров 1, Ковачев, Шашин 1, Јовић 2, Коровљев, Бушић (5 одбрана), Крстоношић 1.

СТАРИ ГРАД: Алексић (13 одбрана), Поповић 1, Мулић, Мирковић, Томашевић 2(1), Спасић 1, Барбарез 1(1), Босић 4(2), Стефановић, Лалић 1, Трајковић 3, Гири, Петровић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести