Првенство Србије плеј-оф: Воша игра за пласман

Завршница плеј-офа Првенства Србије за ватерполисте почиње данас, утакмицама полуфинала и за пласман од 5. до 8. места.
ВК Војводина/ Ватерполисти Војводине са тренером Мирославом Бајином
Фото: ВК Војводина/ Ватерполисти Војводине са тренером Мирославом Бајином

У полуфиналу снаге ће одмерити Нови Београд и Шабац, односно Партизан и Раднички, а у дуелима Новог Београда и Шапца успешнији су ове сезоне били играчи Новог Београда (три победе).

- Очекујем да ћемо полуфиналну серију решити у две утакмице. За то ће нам бити потребан добар приступ свих играча, али не сумњам да ћемо показати озбиљност и уверен сам да ћемо из утакмице у утакмицу подизати ниво форме - истакао је помоћни тренер Новог Београда Ђорђе Филиповић.

Раднички и Партизан су лигашки део сезоне завршили бодовно поравнати на деоби другог места, али је Београђанима припала боља позиција у плеј-офу и предност домаћег базена.

- Добро смо се спремили за Партизан, а мислим да ни код њих неће мањкати мотива на испуњеној „Бањици“. Прва утакмица је најбитнија и може много тога да одлучи, али с друге стране ништа не гарантује – закључио је капитен Радничког Филип Јанковић.

Игра се на две победе, а титулу бране Крагујевчани.

У утакмицама за пласман од 5. до 8. места састају се Војводина – Валис и Црвена звезда – Пролетер. Победници ових дуела играће за пето, а поражени за седмо место.

Војводина на свом базену у првом сусрету, вечерас од 19 часова, дочекује госте из Ваљева и то у знатно ослабљеном саставу.

- Играли смо с Валисом два пута ове сезоне и ниједном нисмо успели да победимо. И поред тога, убеђен сам да смо боља екипа, без обзира у ком саставу ћемо да наступимо. Имамо шансу за победу, поготово пред нашом публиком. Момци су спремни да дају све од себе како бисмо победили и са што већом предношћу отишли на реванш, који ће се играти у Лајковцу – казао је тренер Војводине Мирослав Бајин.

Реванши су на програму у суботу, 7. маја.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести