Првенство Србије: Ваљево лак залогај за Вошу

Утакмица између ватерполиста Војводине и Ваљева за попуну места у Суперлиги била је само формалност, с обзиром на то да су Новосађани већ обезбедили групу домаћег првенства за пласман од првог до шестог места, уједно и борбу за титулу.
Marko Radulovic
Фото: Марко Радуловић, фото: Дневник

Сценарио који би донео другачији расплет био је да гости славе на Сланој бари 17 разлике, што је равно чуду, с обзиром на то и да је Војводина била фаворит.

Помало неочекивано, Ваљево је било боље на почетку меча. Чврстом одбраном и ефикасним нападом гости су головима Његована повели 2:0. То је, међутим до полувремена било све што се тиче погодака гостујуће екипе. Војводина је већ у првих осам минута преокренула, а потом је доминантном игром направила серију 8–0 и повела 8:2. На тренутак су се разбудили гости и смањили заостатак (8:4), али су изабраници Дарка Билића брзо вратили ствари на своје место, држали су конце у рукама и стигли су до највеће предности од осам голова – 14:6 што је и био коначан резултат.

К. Б. 

ВојводинаВаљево Горење 14:6 (3:2, 4:0, 4:3, 3:1)

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца: 100, судије: Голијанин, Анђелић (Београд). Петерци: Војводина 1 (1), Ваљево 1 (0). Играч више: Војводина 8 (5), Ваљево 6 (1). Два играча више: Војводина 1 (0).

ВОЈВОДИНА: Филиповић (10 одбрана), Шиман 1, Арнуш, Маринковић, Тинтор, Васин 2, Прекогачић, Ћатовић 1, Блажевић 2, Тубић 1, Петковић 1, Марић, Ристић, Радуловић 6. Тренер: Билић.

ВАЉЕВО ГОРЕЊЕ: Стаменић (9 одбрана), Митровић, Глигоријевић Ђ, Станковић, Ичагић, Ристић, Његован 3, Глигоријевић Л. 1, Ђорђевић Н, Тенжера 1, Ђорђевић Л, Цветковић 1, Мишић. Тренер: Милановић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести