Раднички без пласмана у полуфинале Купа Европе

Ватерполисти Радничког нису успели да се пласирају у полуфинале Купа Европе.
solnok radnicki
Фото: https://www.kvkradnicki.com/

Крагујевчани нису направили изненађење против Солнока и да у Мађарској надокнаде два гола минуса из прве утакмице (14:12). Водио је Раднички током првог полувремена, али је касније искуснија екипа Живка Гоцића преокренула и меч је завршен нерешеним резултатом – 10:10. Солнок ће у полуфиналу играти против Црвене звезде која је успела после два меча буде боља од московског Динама.

Гости су одлично почели и већ после три минута су надокнадили заостатак из прве утакмице головима Николе Лукића и Немање Станојевића. Три минута пре краја првог периода Адам Нађ је смањио, али су до краја прве четвртине постигнута још четири гола, по два на обе стране, за вођство Радничког од 4:3.

Даниел Анђал је поравнао на 4:4, али је Раднички до краја полувремена још три пута имао минимално вођство. Међутим, искуснија екипа Солнока је сва три пута стизала до изједначења и на полувремену је било 7:7.

Прву предност домаћима донео је Жомбор Шегалми, а Анђал је из петерца повисио на 9:7. Крагујевчани су се тргли после поготка Стефана Бранковића, да би расположени Небојша Тохољ почетком последње четвртине донео ново изједначење. Међутим, Раднички није успео да дође до новог вођства и дође до шансе да се пласира у полуфинале. Акош Конарик је три минута пре краја отклонио све дилеме голом за 10:9, а коначних 10:10 поставио је Никита Круг.

Без обзира на то што није успео да се пласира у полуфинале европског такмичења, Раднички може да буде задовољан приказаном игром у две утакмице са искуснијим Солноком. Мађарски састав чине репрезентативци те земље, као и српски ватерполисти Филип Филиповић, Душко Пијетловић и Радомир Драшовић и тренутно су први на табели у Шампионату Мађарске.

Крагујевчани се сада окрећу новом изазову, односно финалном турниру Регионалне лиге, који се наредног викенда игра у Хрватској.

Солнок – Раднички 10:10 (3:4, 4:3, 2:1, 1:2)

СОЛНОК: Ватерполо Арена. Без присуства публике. Судије: Голиков (Русија) и Петронили (Италија).

СОЛНОК: В. Нађ, Ангјал 2, Сегхалми 2, Шмолц, А. Нађ 2, Пијетловић 1, Јаншик 1, Ковач, Конарик 2, Филиповић, Драшовић, Телеки, Бањаи.

РАДНИЧКИ: Добожанов, Рашовић 2, Станојевић 1, Јанковић, Тохољ 3, Круг 1, Укропина, Бранковић 1, Пљеванчић 1, Миличић, Лукић 1, Радуловић, Тодоровски.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести