Раднички освојио титулу шампиона Србије

КРАГУЈЕВАЦ: Ватерполисти Радничког освојили си титулу шампиона Србије пошто су у мајсторици финалне серије плеј-офа на свом базену савладали Нови Београд 13:9.
v
Фото: Tanjug ( Instagram/ VK Radnički)

Крагујевчанима је ово прва титула националног првака, а други трофеј у сезони након што су освојили шампионски пехар и у регионалној лиги.

Одлучујућа утакмица донела је изузетно квалитетан ватерполо, а три четвртине били су практично изједначене иако су домаћи диктирали темпо и већи део меча били у вођству. Голман Радничког Лазар Добожанов је био непремостива препрека за Новобеограђане и један од најзаслужнијих што су Крагујевчани у последњу деоницу ушли са два гола предности (7:5).

Раднички је са још три узастопна гола у последњој четвртини стекао недостижно вођство (10:5) и меч рутниски привео крају.

Најефикаснији у победничком табору били су Никола Лукић са три, Страхиња Рашовић и Филип Јанковић са по два гола, док је код Новог Београда најбољи стрелац био Милош Ћук са три гола, а мрежу су по два пута затресли Александар Радановић и Драшко Гогов.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести