Регионална А 2 лига: Војводина гостује у Шапцу

Ватерполисти Војводине сутра играју веома важну утакмицу у Регионалној А2 лиги.
kristijan sulc filip bakic
Фото: Кристијан Шулц, фото: Ф. Бакић

Гостују у Шапцу, у 14. колу, где ће од 20 часова водити битку за друго место на табели, које кроз бараж води  у А1 лигу. Шабац је, како каже тренер Војводине Дарко Билић, тренутно најорганизованији клуб у држави, има одличну екипу и тренера и веома привржену публику.

„Трибине су у Шапцу увек пуне, навијање је френетично и тешко је играти у таквој атмосфери. Екипа је заправо „легија странаца“, за Шабац наступа неколико наших бивших играча, Партизанових, Звездиних, црногосрки и грузијски репрезентативци. Пробаће да искористе своје шансе и победе нас, али ми ћемо им се супроставити, иако имамо проблема с повредама. Поред већ постојећих, повређен је и голман Радослав Филиповић и његов наступ је под знаком питања. Али, играчи који буду скочили у базен даће све од себе како бисмо извојевали победу. Сматрам да у којем год саставу будемо наступали да можемо да се носимо са шапчанима“, казао је Билић.

Центар Марко Марчета је обећао да ће он и саиграчи дати све од себе у дуелу са Шапцем.

„Не идемо у Шабац да се унапред предамо, већ да победимо. Морамо сви у одбрани дати и више од 100 посто тренутних могућности, поготово ако не буде бранио Филиповић“, рекао је Марчета.

Кристијан Шулц је казао да сви знају шта је улог у овом дуелу.

„Победа нам доноси друго место, а тиме и прилику да се боримо за Регионалну А1 лигу. Спремни смо се за утакмицу и ако будемо одиграли како умемо и наметнемо наш ритам не би требало да имамо проблема. Повреда Филиповића нам је нови терет, али је и шанса за друге голмане да се искажу“, казао је Шулц.

Г. Маленовић

Сутра

Регионална А1 лига

Јадран (ХН) – Приморац       (19)

Југ – Приморје                       (19)

Партизан – Будва                   (19.30)

Регионална А2 лига

Соларис – Ваљево                 (19)

Катаро – Црвена звезда        (19)

Шабац – Војводина                 (20)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести