Регионална А2 лига: Трећа победа Воше у низу

Истрајали су ватерполисти Војводине у томе да наставе победнички низ и у 7. колу Триглав регионалне А2 лиге савладали су Медвешчак у Загребу.
Miroslav Randjic
Фото: Мирослав Ранђић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Новосађани су дошли до трећег тријумфа заредом и првог на гостовању у овој сезони. У нимало лаком сусрету с незгодним домаћином, ученици тренера Дарка Билића после уједначене борбе успели су у последњој четвртини да сломе отпор Загрепчана и дођу до четврте победе у лиги. 

Мировале су мреже на почетку, а Новосађани су тек после три минута искористили првог играча више и преко Васина повели 1:0. Пропустили су прилику да повећају вођство пошто Ранђић није реализовао петерац, али су се зато домаћи убрзо нашли у истој ситуацији, а Буцонић је био прецизан за једина два гола у првом делу игре – 1:1.

Распуцале су се обе екипе у наставку и пошто је Медвешчак повео 2:1, Новосађани су преко Марића и два везана гола Тубића преокренули на 4:3. Загрепчани ипак нису дозволили да противник на одмор оде с предношћу, па је Цар 13 секунди до истека друге четвртине ипак изједначио на 5:5.

У трећој деоници Војводина је Тубићевим трећим голом на мечу и поготком Ранђића први пут дошла до два гола вишка (7:5), али је домаћин искористио три пута играча више за преокрет (8:7).

У одлучујућој четвртини, као и током целог меча, на висини задатка био је голман Филиповић, док је капитен Ранђић преузео одговорност и с два гола довео свој тим поново до позитивног резултата – 9:8. Потом је реализовао и седмерац за 10:8 на три минута до краја. Домаћи су потпуно подбацили у кључним тренуцима и постигли су само гол у последњих осам минута, а Ћатовић је поставио коначних 11:9.        

К. Б.

МедвешчакВојводина 9:11 (1:1, 4:4, 3:2, 1:4)

ЗАГРЕБ: Базен Светице, гледалаца: 150, судије: Франуловић, Чипчић (Хрватска). Петерци: Медвешчак 2 (2), Војводина 2 (1). Играч више: Медвешчак 10 (5), Војводина 11 (4). 

МЕДВЕШЧАК: Јеловина (6 одбрана), Павлинић, Цар 3, Јурлина 1, Цванцигер 1, Шимић, Буцонић 4, Павлинић, Смолчић, Гератовић, Лакош, Сировец, Јукић, Поропат.

ВОЈВОДИНА: Филиповић (7 одбрана), Шиман, Арнуш, Абела, Тинтор, Васин 1, Прекогачић, Ћатовић 2, Ранђић 4, Тубић 3, Петковић, Маринковић, Ристић, Марић 1.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести