Регионална А2 лига: Војводина дочекује Медвешчак у Бечеју

Ватерполисти Војводине у 17. колу Регионалне А2 лиге дочекују екипу Медвешчака из Загреба у суботу од 17 часова.
danilo cabrilo F--F1907
Фото: Данило Чабрило, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Али, и ту утакмицу неће играти у свом базену, јер одрађују казну, већ у Бечеју. Новосађани су фаворити у овом дуелу, али на путу ка новим, веома важним бодовима, може их омести императив победе и многобројне повреде што је на минимум смањило фонд играча. Но, и поред тога Новосађани су оптимисти и верују у тријумф против Загрепчана. Помоћник дарака Билића Владимир Обровски наглашава да је ово важан меч за Војводину.

„Уколико победимо бићемо близу баража за улазак у Регионалну А1 лигу. Морамо од почетка меча против Медвешчака да кренемо максимално озбиљно и мотивисано. Ако одрадимо оно што смо вежбали протеклих дана не би требало да требало да имамо већих проблема“, казао је Обровски.

Данило Чабрило је подсетио да се у мечу у Загребу до кораја водила егал борба.

„Очекујемо да сада утакмицу преломимо раније него што је то био случај у загребу, када смо меч преломили тек у финишу. Верујем да ће све осим наше победе бити изненађење“, рекао је Чабрило.

Због повреде првог голмана Радослава Филиповића шансу у последња два дуела добио је Стефан Душан Ристић.

„Велики ми је мотив да браним на оном нивоу на којем је Филиповић и надам се да сам оправдао очекивања. Не кријемо да су нам амбиције усмерене ка баражу и дуелу са Будвом, али морамо да идемо корак по корак, јер до краја лигашког дела надметања имамо још два кола. Први на реду је Медвешчак. Спремни смо и тактички и физички за дуел са Загрепчанима“, казао је Ристић.

Г. Маленовић

Субота

Регионална А1 лига

Будва – Јадран (С)           (18)

Партизан – Југ                   (19)

Приморје – Младост          (19.30)

Регионална А2 лига

Војводина – Медвешчак      (17)

Задар – Соларис                  (18)

Наис – Ваљево                     (20)

Катаро – Шабац                   (20.30)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести