Регионална А2 лига: Воша потопила Нишлије

Упркос великим кадровским проблемима, ватерполисти Војводине успели су на Сланој бари да савладају фаворизоване Нишлије у 6. колу Триглав регионалне А2 лиге.
miroslav randjic FF__7827
Фото: Мирослав Ранђић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Новосађани су пружили добру партију против боље рангиране екипе на табели и тако уписали трећи тријумф ове сезоне.

Тубић је врло брзо начео мрежу гостију, али су они исто тако за кратко време режирали преокрет (2:1). Нису успевали домаћи да савладају чврсту одбрану Наиса и голмана Лазића, док су гости пар пута били непрецизни и тако пропустили прилику да повећају вођство. У завршници прве четвртине искористила је Војводина два искључења Нишлија и Прекогачић је погодио за 2:2.  У добром ритму наставили су Новосађани у другој деоници. У стрелце се уписао Васин, а после асистенције Тубића и Марић за 4:2. Одржали су домаћи ниво игре до одласка на полувреме и поготком Ћатовића и врхунском интервенцијом голмана Филиповића имали су у рукама 5:3.

Није баш све ишло глатко у наставку, али се пожртвованост Новосађана исплатила. Пропуштено је пар прилика, промашен петерац, али је Воша “на мишиће” добила трећу четвртину 3:2 и у последњих осам минута ушла је са три гола предности (8:5). Распуцале су се Нишлије пред крај и претиле домаћима, али је расположени Марић са три гола у четвртој четвртини отклонио сваку сумњу у победника овог меча.        

К. Б.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

ВојводинаНаис 12:9 (2:2, 3:1, 3:2, 3:4)

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца: 150, судије: Раковић Крстоношић, Виријевић (Србија). Играч више: Војводина 11 (5), Наис 11 (2). Два играча више: Војводина 1 (1).  Петерци: Војводина 1 (0).

ВОЈВОДИНА: Филиповић (10 одбрана), Шиман, Маринковић, Абела, Тинтор, Васин 1, Прекогачић 1, Ћатовић 1, Ранђић 1, Тубић 1, Петковић 2, Арнуш, Ристић, Марић 5. Тренер: Билић.

НАИС: Лазић (одбрана), Митровић 2, Павичић, Косић, Будурин 2, Милошевић М, Ванг, Лекић, Живић 2, Шиљ 1, Маленовић 1, Милошевић Д, Стојиљковић, Стјепановић 1. Тренер: Серафимовић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести