Регионална А2 лига: Воша потопила Сплићане 

Ватерполисти Војводине убедљиво су савладали ПОШК у деветом колу Триглав регионалне А2 лиге.
Ф. Бакић/Војводина је савлада сплитски ПОШК
Фото: Ф. Бакић/Војводина је савлада сплитски ПОШК

Новосађани су на Сланој бари славили пред домаћим навијачима пошто су отпор Сплићана сломили у другој четвртини, а предност су успешно одржавали и повећавали до краја. 

Велика борба водила се на почетку и играло се гол за гол. Пенава је предводио госте са три поготка, да би Маринковић у последњим секундама упутио “пројектил“ за вођство Воше од 5:4. Иако су се у наставку ређале пропуштене прилике и несмотрености у нападу, Новосађани су успели да се “одлепе“ на три разлике уз два гола Максимовића (8:5). До одласка на полувреме Урош Марић је у самом финишу направио лепу залиху — 9:6.

Узбудљива је била и трећа четвртина, у којој је домаћин ипак одржавао вођство, добар је био Шанталаб на голу, а поготком Ћатовића стигло се и на плус 4 — 12:8. У последњих осам минута Воша је посао завршила добром одбраном и са шест голова у мрежи Сплићана.

Војводина у следећем колу, последњем пред одлазак на паузу до фебруара, гостује Галебу у Макарској.

Војводина — ПОШК 19:13 (5:4, 4:2, 4:4, 6:3)

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца: 200, судије: Гавриловић (Загреб), Виријевић (Зрењанин). Петерци: Војводина 3 (3), ПОШК 1 (1).

ВОЈВОДИНА: Виторовић, Марић Н. 1, Максимовић 7, Маринковић 1, Тинтор, Муришић, Прекогачић 1, Ћатовић 3, Тубић 2, Стојчић 1, Митровић, Тртовић 1, Шанталаб (9 одбрана), Марић У. 2.

ПОШК: Братим (9 одбрана), Радан, Журић, Мараш 1, Дивковић А, Антонијевић 3, Гаџа 1, Пенава 6, Дивковић М. 2, Вујчић, Кнежевић, Сунара. 

К. Б. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести