Савић: Добро сам после короне, али не значи да сам сигуран

БЕОГРАД: Добро се осећам после прележане короне, али то не значи да сам сигуран, једноставно морам да поведем рачуна о начину живота, морам да окренем други лист, каже селектор ватерполиста Србије Дејан Савић.
Savic Dejan/R. Hadzic
Фото: Дневник/Р. Хаџић/Дејан Савић

"То ће бити изузетно тешко јер нисам баш толико дисциплинован, али у сваком случају сви морамо да се навикнемо да живимо са "негативношћу", то је једини начин да се иде даље", рекао је Савић Танјугу.

Савић, који је присуствовао потписивању уговору о бесплатном тестирању српских спортиста на КОВИД-19, истакао је да сви, па и ветарполо репрезентација, морамо да прихватимо нова правила и додаје да план припрема за Олимпијске игре у Токију постоји.

"Веровали или не, план и програм је написан до 10. августа следеће године, само је питање је да ли ће да се испоштује јер дефинитивно не можемо да погледамо у будућност и видимо шта се догађа на европском и светском плану што се тиче ватерпола. Национално првенство би требало да стартује 26. септембра, сваког часа чекамо обавештење из министарства о мерама под којима ће да се функционише".

Прво наредно репрезентазивно окупљање је тек у децембру, а последњу утакмицу одиграли смо у марту, у Светској лиги против Шпаније, подсећа Савић.

"Следећа је крај фебруара, почетак марта 2021, то је огроман период. Нисмо успели да одрадимо планиране припреме због заражавање неких играча и мене, а са друге стране већина играча је већ са клубовима у иностранству".

Што се тиче самих Олимпијских игара, где Србија брани злато из Рија, Савић каже да је дефинитивно питање да ли ће се одржати.

"Надам се само да ћемо на време да будемо обавештени. Плашим се да не почнемо припреме на лето и да онда буду отказане, то би заиста била велика катастрофа. Али, у сваком случају, као што сам већ рекао, морамо да научимо да живимо са овим и да направимо план живота, кроз план А уи Б, а касније ћемо да видимо како ће то да функционише", истакао је Савић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести