СП Будимпешта: Србија убедљива на старту

Ватерполо репрезентација Србије савладала је Јужну Африку на старту Светског првенства у Мађарској са 21:5 (6:1, 7:1, 5:1, 3:2).
VSS
Фото: VSS

Србија брани трофеј и тренутно је власник сва четири велика трофеја, а налази се у групи Ц са селекцијом Јужне Африке, Шпанијом и Грчком.

Убељивом игром савладана је селекција која је аутсајдер на овом првенству.

- Најважније је да нико није повређен - рекао је Филип Филиповић.

Нису Африканци намерно ударали али једноставно незнање се показивало и на тај начин. Свој деби на СP Убовић и Виктор Рашовић су обележили головима.

- Презадовољан сам али могу још боље. Није био тежак ривал али смо поред тренинга пре подне имали и сада прави спаринг идемо даље - рекао је Виктор Рашовић.

Немања Убовић је додао:

- Оно што смо желели смо одрадили. Идемо корак по корак свесни да можемо много.

Андрија Прлаиновић:

- Очекивали смо овакву утакмицу и искористили смо је да се добро распливамо. Имали смо доста контра напада, многио шутева на гол, осетили смо терен и ово је добар увод за наставак турнира. Против Шпаније нас очекује много захтевнија утакмица - рекао је Прлаиновић и потом додао:  

- Јутрос смо имали веома јак тренинг, јер је у дуелу са Јужном Африком квалитет свакако био на нашој страни. Код нас је постала пракса да када играмо против евидентно слабијег ривала то искористимо да добро тренирамо, јер то нам увек много значи у каснијој фази такмичења. Оно што нас краси годинама је чињеница да подижемо форму како такмичење одмиче, ми ћемо учинити све да то тако буде и овог пута.

Никола Јакшић је истакао:

- Добар почетак а сада идемо из меча у меч са циљем да подижемо форму. Одрадили смо како треба .

Душко Пијетловић: - Добар тренинг за пливање. Било је и лепих голова, шутева, али сада почиње оно најозбиљније.

Светско првенство кренуло је утакмицом Бразила и Казахстана (6:2), док је Канада направила изненађење одигравши нерешено са Црном Гором. Победе на старту турнира оствариле су репрезентације Италије и Грчке, која је са 8:7 победила Шпанију. 

Србија-Јужна Африка 21:5 (6:1, 7:1, 5:1, 3:2)

БУДИМПЕШТА: Базен Алфред Хајош, гледалаца: 500, судије: Брукс (Нови Зеланд) и Гафури (Иран). Играч више: Србија 7 (3), Јужна Африка 6 (1).

СРБИЈА: Г.Пијетловић, Мандић 1, Рашовић 2, Ранђеловић, Ћук 2, Д.Пијетловић 2, Убовић 1, Алексић 3, Јакшић 3, Филиповић 2, Прлаиновић 3, С.МИтровић 2, Б.Митровић.

ЈУЖНА АФРИКА: Луис, Е. Ле Ру 2, Кард 1, Баденхорст, Браун 1, Де Карваљо , Раби, Родам Вајт, П.Ле Ру, Молине 1, Олвер , Мтембу.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести