СП Јужна Кореја: Србија с Црном Гором, Грчком и Јужном Корејом

Ватерполо репрезентација Србије играће у Групи А на Светском првенству у Квангџуу, заједно са селекцијама Црне Горе, Грчке и Јужне Кореје, одлучено је жребом у Загребу.
SP Juzna Koreja/VSS
Фото: Ватерполо савез Србије

У Групи Б такмичиће се САД, Хрватска, Казахстан и Аустралија, у Групи Ц су Јужна Африка, Нови Зеланд, Шпанија и Мађарска, док су у Групу Д селекције Бразила, Немачке, Италије и Јапана.

Светско првенство одржаће се у јужнокорејском Квангџуу од 12. до 28. јула. Прву утакмицу Србија ће играти 15. јула против Црне Горе, два дана касније ривал нашем националном тиму биће Јужна Кореја, док ће 19. јула играти против Грчке.

Ако заузме прво место у групи, Србија ће имати слободне дане до четвртфинала које је на програму 23. јула и у којем ће се састати са победником дуела 2Ц-3Д. У случају да буде друга или трећа, Србија ће играти 21. јула са другом или трећом екипом из Групе Б. На претходном Светском првенству репрезента­ција Србије освојила је бронзану медаљу. Титулу првака света браниће Хрватска, која је пре две године у финалу у Будимпешти победила Мађарску. Капитен Филип Филиповић рекао је да воли јаке утакмице и да му се зато допада састав групе на СП.

- Допада ми се састав групе, више волим утакмице са јаким него слабијим ривалима. рво да видимо како ћемо да прођемо са Црногорцима и Грцима, а после тога знаћемо где смо. У сваком случају, очекује нас тежак посао - рекао је Филиповић.

Да је жреб занимљив са два јака противника слаже се и селектор Дејан Савић.

- У сваком случају, како год било у групи, оно право почиње од наставка такмичења, где нас опет чекају квалитетни противници, рекао је Савић, а Прлиновић до­дао: - Од четвртфинала све по­чи­ње и за ту утакмицу морамо да будемо спремни и добро је што ћемо имати два квалитетна састава на старту такмичења.

С. Р.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести