СП за јуниорке у Београду: Србија за 15. место

Ватерполисткиње Србије доживеле су још један пораз на светском првенству које се одржава у Београду. Наше кадеткиње изгубиле су од селекције Бразила 5:8 (3:1, 1:3, 1:1, 0:3), па ће се данас са Аргентинкама борити за 15. место.
juniorke-srbija-brazil-2018
Фото: ВСС

Ривал у разигравању је био Бразил а не Узбекистан јер по правилима ФИНА иако је имао лошију гол разлику Узбекистан је због бољег резултата од Бразила према првопласираном тиму у групи Грчкој освојио трећу позицију.

Србија је добро почела меч. У саставу није било повређене Ање Мишковић. Капларевићка је са два гола уз један Луке и Новаковићке у трећем минуту друге четвртине водила 4:1. И ту је стала. До краја утакмице само један гол, уз поново лошу реализацију играча више. До краја друге четвртине Бразил је изједначио, трећа је протекла са једним голом на обе стране а у последњој су противничке играчице искористиле лошу игру Србије и са три гола оствариле победу.

СрбијаБразил 5:8 (3:1, 1:3, 1:1, 0:3)

Судије: Грансјеан и Бартелс. Играч више: Србија 7 (1), Бразил 10 (3), Петерци: Бразил 1 (1).

СРБИЈА: Петровић, Шулц,Милићевић 1, Јосифовић, Авдић, Лука 1, Новаковић 1, Капларевић 2, Илић, Гашић, Лујић, Травар. Савезни тренер: Ивковић.

БРАЗИЛ: Де Соуза, Лопес, Силва, Амарал 2, Леао 4, Батиста 1, Силва, Амарал 1, Новаков, Катапани, Силва

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести