Србија без Митровића, Мандића и Пијетловића на Румуне у Светској лиги

Почиње такмичење у Светској лиги за ватерполисте, а репрезентација Србије у првом колу игра са репрезентацијим Румуније у Зрењанину. Румуне са клупе предводи некадашњи тренер Војводине и помоћник репрезентације Србије Дејан Станојевић.
filipovic, tanjug ap
Фото: Filip Filipović, foto: Tanjug/AP

Изабраници Дејана Савића и браниоци трофеја наступиће без повређеног Стефана Митровића, као и Душана Мандића због упале уха и Душка Пијетловића, који је добио поштеду, јер му се родио син. Уместо њих у тиму ће бити Страхиња Рашовић члан Егера, Ђорђе Лазић и Ђорђе Вучинић обојица из Партизана. У саставу су још: Гојко Пијетловић, Виктор Рашовић, Сава Ранђеловић, Милош Ћук, Милан Алексић, Немања Убовић, Никола Јакшић, Филип Филиповић, Андрија Прлаиновић и Бранислав Митровић.

Капитен Филип Филиповић рекао је изјавио је да ће на предстојећим мечевима "старији играчи бити у функцији млађих".

"Циљ је да у Србији победимо и Румуне и Црногорце како би покушали да обезбедимо пласман на финални турнир на којем би играли млађи играчи. Нисмо се много бавили Румунима. Лепо је да смо се скупили после Светског првенства. Не плашимо се дуге и напорне сезоне, више се плаше тренери којима увек недостају тренинзи. Сигурно ћемо дочекати Европско првенство, иако ћемо имати мање дана припрема. Добро је што млади играчи играју у јаким клубовима, јаке су лиге и највише је репрезентација на добитку", рекао је Филиповић

Андрија Прлаиновић је уочи старта Светске лиге, у којој ће ове године наступати мање учесника, изјавио да Румну не би требало да представљају тешкоћу.

"Ове година је мање екипа у Светској лиги. Још не знамо саставе за финални турнир који ће се одржати десетак дана после Фајнал-ејта Лиге шампиона. САД и Аустралија ће Светски лигу и Светски куп играти са највећим амбицијама. Не верујем да ће нам Румунија бити проблем, док ће Црна Гора сигурно бити много јачи ривал. Ми ћемо и ту утакмицу играти у што јачем саставу, а после тога ће селектор решити ко ће наступати. Италија, Хрватска са Врлићем, па Црна Гора ће бити много јачи. Биће занимљива такмичења у 2018. Младим играчима много значи играње у јаким лигама. То је добро за играче, посебно за оне који играју у Мађарској“, казао је Прлаиновић.

Страхиња Рашовић је поново у тиму.

"Нови почетак сезоне, спремни смо за Румуне. Отворићемо ову такмичарску годину победом. Пре три недеље сам играо у Лиги шампиона против румунског тима. Покушаће одбраном да нас угрозе, али верујем у победу. Играмо трећи пут у Зрењанину, атмосфера је увек сјајна и сигуран сам да ће тако да буде и овога пута“, истакао је Рашовић.

Утакмица између Србије и Румуније игра се сутра од 19 сати у Зрењанину.

Г. М.

Сутрашњи програм

А група

ЗРЕЊАНИН: Србија – Румунија (19)

Б група

ЗАДАР: Хрватска – Русија (18).

Ц група

МАЛАГА: Шпанија – Холандија (19).

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести