Србија без Прлаиновића јури злато на Играма у Тарагони

Репрезентација Србије, изузев повређеног Андрије Прлаиновића, на Медитеранске игре у шпанску Тарагону путује у тренутно најјачем саставу.
filipovic, tanjug ap
Фото: Filip Filipović, foto: Tanjug/AP

Селектор Дејан Савић је уместо Прлаиновића у национални тим уврстио Страхињу Рашовића.

Тим Србије на Играма у Шпанији, које се одржавају од 27. до 30. јуна, чине: Гојко Пијетловић, Душан Мандић, Виктор Рашовић, Сава Ранђеловић, Милош Ћук, Душко Пијетловић, Немања Убовић, Милан Алексић, Никола Јакшић, Филип Филиповић, Страхиња Рашовић, Стефан Митровић и Бранислав Митровић.

Олимпијски и европски шампиони на Медитеранским играма налазе се у групи са Црном Гором, Француском и Португалијом, док су у другој Грчка, Италија, Шпанија и Турска.

Такмичење у Тарагони послужиће као припрема за Европско првенство у Барселони, где српски ватерполисти од 14. до 28. јула бране трофеј.

Српски ватерполисти се за ова такмичења тренутно припремају у Крању. Капитен репрезентације Филип Филиповић је рекао да су услови у Крању, где се Србија припремала и за Олимпијске игре у Рију, одлични.

„Све је на највишем могућем нивоу и када би желели нешто боље тешко да би могли да нађемо. Где год да кренемо примају нас као домаће, излазе нам у сусрет на сваком кораку. Услуга у хотелу Брдо првокласна, време предивно, само тако да остане – рекао је Филиповић и додао:

„Било би сјајно ако је могуће да ову сарадњу са оптшином Крањ некако и озваничимо јер нисмо први пут овде и сваки пут је изванредно. Тешко да би на неком другом месту могли да нађемо такве услове за рад. А што се рада тиче, нама, који смо играли фајнал-ејт је и релаксирајући почетак био претежак. Сада радимо ударнички, сви смо здрави и то је најважније.“

Ватерполисти се 23. јуна враћају у Београд, а онда за неколико дана путују у Шпанију.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести