Србијa бољa од Шпаније, квалификовала се на завршни турнир Светске лиге

​​​​​​​Репрезентација Србије у ватерполу славила је против Шпаније са 11:10, чиме је успела да закаже дуел са Италијом у финалу квалификација за Светску лигу, такође, обезбеђено је место за завршни турнир овог такмичења.
vaterpolisti srbije
Фото: VSS/FINA

Првопласиране три екипе на квалификационом турниру иду на завршни турнир, где ће им се прикључити и репрезентација Француске која је домаћин.

Србија је повела 3:1 већ у првој четвртини, да би ту предност чувала до самог краја. Шпанци су на три минута до краја утакмице успели да изједначе на 10:10, али је новим голом Србија повела. Права драма је виђена у последњем минуту сусрета, када су и једна и друга репрезентација почеле да не искоришћавају своје шансе.

Последњи напад на мечу је имала Шпанија која је могла да дође и до изједначења - 11:11, али је њихов ударац завршио далеко од гола, те је Србије успела да се пласира у финале турнира.

У финалу квалификационог турнира, наша репрезентација ће играти са Италијом која је била боља од Црне Горе са 9:7, док ће се у мечу за треће место и пласман на завршни турнир борити Шпанија и поражена Црна Гора.

Сава Ранђеловић је рекао:

- Показали смо карактер били као један. Успели смо да све издржимо. То нам даје наду да можемо да будемо још бољи. Италију познајемо, дуго играмо једни против других и даћемо све од себе,

Капитен Митровић је прво честитао играчима на победи.
- Ово је јака утакмикца за овај састав. Јако је битна победа али је бирна одбрана која мора да буде још боља. Лоше је што играмо у девет увече, мало је времена за опоравак. Али хоћемо да одиграмо још једну добру утакмицу.

Шпанија – Србија 10:11 (1:3, 3:3, 3:4, 3:1)

ПОДГОРИЦА: Базен СЦ Морача. Судије: Савиновић (Хрватска)., Перешвили (Грузија). Играч више: Шпанија 13 (3), Србија 7 (4).  Петерци: Шпанија 1 (0), Србија 1 (1)

ШПАНИЈА: Агире, Мунариз, Гранадос 3, Санахуја, Де Торо, Ларумбе 3, Баросо, Фамера 2, Таул 1, Пероне 1, Кабанас, Бустос, Лорио. Селектор:Мартин.

СРБИЈА: Добожанов, Мандић 2, Дедовић, Ранђеловић, Лазић, Вицо 1, С.Рашовић 2, Пљеванчић, Јакшић 2, Радуловић 3, Гогов 1, В.Рашовић, Митровић. Селектор: Савић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести