Србија победила Хрватску и пласирала се у полуфинале СП (20)

У одличној утакмици Србија је на Светском првенству за играче до 20 година у Прагу победила Хрватску 12:10 (3:1, 3:5, 3:2, 3:2) и тако се пласирала у полуфинале такмичења.
Ватерполо савез Србије
Фото: Ватерполо савез Србије

Изузетно је био распложен Василије Мартиновић. Ватерполиста Новог Београда јер у првој четвртини постигао сва три гола за Србију и обезбедио предност 3:1. Хрватска је сјајно наставила утакмицу. Потпуно је збунила наш састав добрим акцијама. За непуна три минута, серијом 4:0 преокренули су резултат, повели 5:3. Био је то знак да се тргну пулени тренера Уроша Стевановића. Радуловић је смањио, Милојевић изједначио. Још једно вођство Хрвата је анулирао Радовић 14 секунди пре краја полувремена.

После великог одмора Србија је заиграла боље. Голови Станојевића и Бранковића за 8:6 а после изједначења Хрвата поново је минималну предност донео Станојевић. Све је решено у прва три минута последњег дела. Погађали су редом Радуловић, Милојевић и Мартиновић. Тих 12:8 је било недостижно мада су Хрвати чинили све да остану игри. Смањили су на 12:10 107 секунди пре краја али се после тога резултат није мењао.

Србија ће сутра играти са победником сусрета Мађарска – Грчка.

СРБИЈА: Мишовић (15 одбрана), Бранковић 1, Станојевић 2, Пљеванчић, Гак, Митровић, Радуловић 2, Милојевић 2, Мартиновић 4, Гавриловић,  Јакшић , Радовић, Попадић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести