Србија против Русије, Румуније и Словачке на ЕП у Барселони

Актуелни европски шампиони, ватерполисти Србије, одбрану трофеја на Првенству Европе у Барселони почеће у групи Д, а ривали ће бити селекције Русије, Румуније и Словачке.
Vaterpolisti Srbije
Фото: FoNet

На шампионату који је на програму у другој половини јула Србија је апсолутни фаворит у првој фази.

Најјачи противник у групи вероватно ће бити селекција Русије, која је после година слабих резултата на прошлом првенству у Београду успела да се пласира у четвртфинале, где их зауставила Србија убедљивом победом 15:5.

Жребом у Барселони одлучено је да ће се у А групи такмичити Немачка, Италија, Мађарска и Грузија, у групи Б су Црна Гора, Малта, Француска и домаћин Шапнија, док Ц групи чине селекције Хрватске, Турске, Холандије и Грчке.

Победници група пласираће се директно у чевртфинале, док ће другопласиране и трећепласиране екипе играти у баражу за пласман међу осам најбољих.

Наша репрезентација је до сада освојила 21 медаљу на европским шампионатима, а успешнија је само Мађарска са 24 одличја.

Савић и Филиповић: Боље да смо добили јаче ривале

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић и капитен Филип Филиповић изјавили су данас да би више волели да су у групи за шампионат Европе у Барселони добили јаче ривале.

Србија ће пут према четвртој узастопној титулу кренути из Д групе, где су још Румунија, Русија и Словачка.

"Јасно је да смо фаворити, али имамо задатак да читав период до четвртфинала одрадимо на најбољи начин јер није лако када немате јаког ривала у групи. Урадићемо све што будемо могли", изјавио је Савић за сајт ВСС.

Капитен Филиповић истиче да би више волео "притисак у групи".

"Жреб није добар. Волео бих притисак и у групи, па макар изгубили од квалитетног противника. Овако нам остаје да се темпирамо за четвртфинале. Имаћемо провере на Медитеранским играма и верујем да ћемо овај проблем јаких утакмица решити", истакао је он.

На шампионату Европе у Барселоне учествоваће и ватерполисткиње Србије, у групи са Нмачком, Русијом, Мађарском, Шпанијом и Турском.

Селектор Дејан Јововић рекао је да је задовољан жребом.

"Сада нам је најважније да се добро припремимо да посебно прву утакмицу са Немицама дочекамо у жељеној форми", изјавио је Јововић.

Репрезентативка Мила Глушевић казала је да је група баш по њеном укусу.

"Можемо да се носимо са Немицама и Туркињама. Боље није могло", рекла је Глушевић.

Шампионат Европе у Барселони одржаће се од 14. до 28. јула.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести