Србија са најјачим тимом на гостовању Хрватској

БЕОГРАД: Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић за дуел против Хрватске у Сиску у Европа купу одредио је најјачи састав.
Vaterpolisti Srbije 2018/VSS
Фото: Ватерполо савез Србије

Савић је позвао свих 13 ватерполиста који су освојили титулу првака Европе у Барселони прошле године, без обзира што предстојећи меч нема већи резултатски значај јер су обе селекције раније обезбедиле место на Завршном турниру у Загребу.

На списку су: Гојко Пијетловић (Шабац), Душан Мандић (Про Реко), Виктор Рашовић (Солнок), Сава Ранђеловић (ОСЦ), Милош Ћук (Младост Загреб), Душко Пијетловић (Динамо), Немања Вицо (Триестина), Милан Алексић (Солнок), Никола Јакшић (Ференцварош), Филип Филиповић (Про Реко), Андрија Прлаиновић (Солнок), Стефан Митровић (Ференцварош) и Бранислав Митровић (ОСЦ).
 

Савић: Хрвати и ми са најјачим тимом, па да видимо где смо

Дејан Савић каже да је гостовање Хрватској у Европа купу прави тест да провери у каквој је форми његов тим.

За дуел у Сиску, без обзира што нема велики такмичарски значај јер су обе селекције обезбедиле пласман на Завршни турнир у Загребу следећег месца, Савић је позвао најјачи тим.

"Одиграли смо све сусрете у овом такмичењу по плану и најавили смо да ћемо са Хрватском да играмо у најјачем саставу. И они су позвали најбоље играче, тако да сам сигуран да ће бити квалитетна утакмица", рекао је Савић, а преноси ВСС.

Како и увек, и у утакмици против Хрватске "делфини" желе победу, наглашава Савић.

"Играћемо још ове године, али у сваки меч улазимо са највишим амбицијама, а дуел са тимом који нам је често био ривал у најважнијим утакмицама је прилика да видимо где смо", закључује он.

Утакмица између Хрватске и Србије игра се 12. марта са почетком у 17.30.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести