СП Будимпешта: Србија разбила Шпанце

БУДИМПЕШТА: Ватерполо репрезентација Србије остварила је и другу победу на првенству света у Будимпешти, пошто је данас у 2. колу Ц групе савладала Шпанију 11:5 (3:1, 2:0, 3:2, 3:2).
vaterpolisti srbije1, vss
Фото: Ватерполо савез Србије

Шпаније је савладана убедљивије и игром и резултатом од очекиваног. Уз мало више концентрације могло је да буде и убедљивије али за овај тренутак на такмичењу више него добро.

Србија је била одлична са играчем више, још боља са играчем мање, Митровић и Пијетловић имали су 60 посто одбрана, а реализација 44 посто.

Србија је тражила пут до гола Лопеза Пинеда пуних 5,30 минута. Шпанија је водила 1:0. Тада је Прлаиновић два пута искористио играча више, Филиповић погодио из петерца. Све то за 90 секунди. У последњем минуту ривал је имао три пута играча више али је српска одбрана показала да има свој дан. У првој половини друге четвртине све је било решено. Мандић са истеком напада из даљине и Убовић на кошаркашку асистенцију Митровића. Тих 5:1 је било недостижно. Све до краја одрађивање посла. Србија је водила и 11:4 д аби у последњој секунди ривал ублажио пораз.

- Наша прва права утакмица на шампионату. Битна победа која нас води ка циљу, првом месту у групи. Ритам је за сада добар али сам убеђен да ће из дана у дан бити све бољи. Могло је и да буде другачије али смо на време нашли игру за њих и после 5:1, све је било решено - рекао је Милан Алексић.

Андрија Прлаиновић је преокренуо резултат:

- Мало смо се прибојавали овакве утакмице. Ипак млади су и треба им времена да нам се приближе, Осим почетка нисмо имали проблеме. Радује ме добра игра . За овај тренутак све је како треба. Да будемо овакви против Грка и имам сигуран пут до полуфинала .

Капитен Филиповић је честитао екипи:

- Пре свег на одбрани. Имали смо стрпљења да сачекамо наше шансе. Добили смо предност, увећавали је до краја а могло је и више голова да буде у њиховој мрежи.Веома добра реализација играча више. Морамо да поправимо реализацију из позиционог напада. Треба нам још времена да све ствари поставимо на своје место.

Против Грчке је довољан бод али на ту рачуницу нико у нашем тиму не обаћа пажњу.

Србија ће у петак од 10.50 сати играти против Грчке, за прво место у групи и директан пласман у четвртфинале.

Шпанија - Србија 5:11 (1:3, 0:2, 2:3, 2:3)

Будимпешта: Базен Алфред Хајош, гледалаца: 1.200, судије: Александреску (Румунија), Дикман (Канада). Играч више: Шпанија 11 (3), Србија 10 (8). Петерци: Србија 1 (1).

ШПАНИЈА: Лопез Пинедо, Мунаризм Гранадос, Дел Торо, Бустос 2, Мингел, Баросо 1, Еспањол 1, Таул, Фернадез, Маларач 1, Гутерез, Мотош.

СРБИЈА: Г.Пијетловић, Мандић 1, Рашовић, Ранђеловић, Ћук 1, Д.Пијетловић 1, Убовић 2, Алексић 1, Јакшић, Филиповић 2, Прлаиновић 2, С.Митровић 1, Б.Митровић 1.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести