Станојевић не може без Новог Сада

После Крагујевца и Ниша, ватерполо репрезентација Казахстана боравила је и у Новом Саду.
dejan stanojevic FF-L0127 (1)
Фото: Дејан Станојевић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Предвођен селектором Дејаном Станојевићем, бившим голманом и тренером Војводине, Казахстан је део мини–припрема одрадио и на базену Слана бара. Паузу у првенству некадашњи помоћник селектора Србије Дејана Удовичића желео је да искористи како би тренирао са екипама из Србије.

– У Новом Саду смо од суботе, а сутра крећемо назад. Још раније смо договорили ове мини–припреме и после Крагујевца и Ниша желео сам да играчи дођу и у Нови Сад како бисмо радили са Војводином, али и да обиђу и виде град. Зашто не бисмо остварили лепу спортско–техничку сарадњу између новосадског клуба и селекције Казахстана када то одговара обема странама – рекао је Станојевић.

Квалитетно се радило са младом екипом Војводине, коју предводи тренер Дарко Билић.

– Имали смо и заједничке тренинге и спаринг утакмице. Желим у Казахстану да успоставим систем рада као некада у Војводини. Било нам је потребно да радимо са екипама које гаје брз ритам, пресинг и агресивност, па смо зато дошли у Србију јер су овде тимови млади и играју управо тако – појаснио је Станојевић.


Ранђић прешао у Будву

Досадашњи капитен Војводине Мирослав Ранђић у зимском прелазном року отишао је у Будву, која ће се борити за улазак у виши ранг регионалног такмичења, А1 лигу.

– И до сада смо се мучили са реализациом, а мислим да ће нам тек сада бити тешко да постижемо голове. Отишао нам је најискуснији играч. Шансу ће добити млађи играчи и они са мањом минутажом и потрудићемо се да до краја сезоне пружимо што боље партије – најавио је Билић.

Нови капитен клуба Воше је Мирел Ћатовић.


Колико је Казахстану добро дошла оваква сарадња, тако је и екипи са Слане баре одговарало да се у паузи до следећег окршаја у Триглав регионалној А2 лиги опроба са квалитетним противником.

– Ми и даље кубуримо са повредама и малим бројем играча, али су нам ови спаринзи баш добро дошли. Иако нисмо комплетни, одрадили смо квалитетне тренинге са искуснијим тимом и то ће нам добро доћи пред следеће мечеве – поручио је Билић.       

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести