Станојевић селектор Грузије

После Румуније и Казахстана, ватерполо тренер Дејан Станојевић преузео је национални тим Грузије, с којим ће први тренинг одрадити у понедељак.
dejan stanojevic FF-L0127
Фото: Дејан Станојевић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

– Провео сам тачно две године на клупи Казахстана и уговор ми је истекао 31. децембра. У преговорима за даље нисмо могли да дођемо до договора. У ту земљу ме је, упркос даљини, квалитету и приликама у тамошњем ватерполу, привукла идеја да се обезбеде Олимпијске игре у Токију. У томе нисмо успели, а и доста се тога променило због коронавируса. Спреман сам да идем даље, окренем нови лист и да пратим професионалне жеље – каже Станојевић. 

Искусни стручњак из Новог Сада потписао је уговор са Грузијом до Олимпијских игара у Паризу 2024. године.


Преузео и Динамо

Уз функцију селектора Грузије, Дејан ће бити и тренер  Динама из Тбилисија.

– Упоредо ћу радити и тај посао, што је одлично јер је већина играча из репрезентације у Динаму. Добро је што Грузија игра европска првенства, Светску лигу, а са клубом ћемо поново у Лигу шампиона, преко вајлд карте следеће сезоне. Тиме ћу се вратити и на европску сцену, где се игра најбољи ватерполо – задовољан је Станојевић.


– Задатак је да подмладим и припремим екипу за одлазак на највећи спортски догађај на свету у Француској. Од 14. фебруара у Ротердаму нам предстоје квалификације за Игре у Токију, које су одложене за ову годину, али мале су шансе да обезбедимо место на ОИ. Иду само три екипе, а с обзиром на то да визу још увек нису осигурале ватерполо силе, као што су Хрватска, Црна Гора, Грчка и Русија, биће то изузетно тежак посао. У спорту је, међутим, све могуће, а трудићемо се да остваримо што бољи резултат.

Имаће наш стратег прилику да сарађује и са играчима које зна из Новог Сада. За Грузију игра српски ватерполиста Борис Вапенски, ком је Дејан био тренер у Војводини, а од септембра ће услов за националну капицу ове земље испунити и Душан Васић, с којим је Станојевић, такође, радио у новосадским црвено–белима.

– Био сам у Грузији пар пута, имам неку слику како тамо све изгледа и функционише, али свакако да нам сада следи период прилагођавања. Без обзира на то да ли се познајем с неким играчима или не, морамо да се адаптирамо једни на друге. Мало је незгодно то што нам одмах следе квалификације за Олимпијске игре, у које ћемо ући без озбиљнијег тренинга, али прилагодићемо се – поручио је Станојевић.   

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести