Суперлига за ватерполисте: Звезда за гол боља од Воше

Ватерполисти Војводине изгубили су у Београду од Црвене звезде у 8. колу Суперлиге.
vaterpolo
Фото: Марко Тубић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

У сусрету у ком су Новосађани играли знатно ослабљени, без двојице најискуснијих Максимовића и Гусарова, а домаћин уморан од протеклог викенда у Еврокупу, није виђено много голова. Бодови су ипак остали у главном граду, а екипа са Слане баре сада се налази на скору од четири победе и исто толико пораза. Мреже су мировале до уласка у другу четвртину када је први гол на утакмици постигла Звезда. Направили су Београђани серију 4:0, а Војводина је коначно постигла погодак у трећој деоници када је прецизан био Радованлија. Успели су гости да се врате у игру, а на почетку последњих осам минута Васин је режирао изједначење – 6:6. Убрзо је Звезда поново повела, а до краја сусрета голмани поново нису вадили лопту из мреже, па је тај погодак Смиљевића и решио победника црвено–белог дербија. Ове две екипе састаће се поново већ у суботу, такође у Београду, када ће имати знатно важнији задатак, јер играју четвртфинале Купа Србије.     

К. Б.

Црвена звездаВојводина 7:6 (0:0, 2:0, 4:4, 1:2)

БЕОГРАД: Базен „Милан Гале Мушкатировић, без присуства публике, судије: Раковић, Анђелић (Београд).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Касум, Марковић 1, Тртовић, Вићковић 1, Басара, Вукићевић 2, Шулц, Стојановић, Алексић, Смиљевић 1, Суботић 1.

ВОЈВОДИНА: Гавриловић, Марић, Брешћански, Митровић, Тинтор, Васин 1, Прекогачић 1, Радованлија 2, Тубић 2, Тркуља, Трапара, Попадић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести