Свечано испраћене мушка и женска ватерполо репрезентација на Европско првенство

Како и доликује освајачима медаља са свих великих такмичења, ватерполисти Србије на прелеп начин испраћени су на Европско првенство у Барселону.
vaterpolisti, vss
Фото: ВСС

На базену „Милан Гале Мушкатировић“ у Београду мушком националном тиму, придружила се и женска селекција, која је први пту кроз квалификације избориле пласман на првенство Старог континента.

Репрезентације су испраћене аплаузима многобројних љубитеља ватерпола који су испунили трибине базена. Осим тога што ће у Барселони бранити титулу, Делфини ће покушати четврти пут за редом да дођу до злата на ЕП.

„Заслужили смо овакав испраћај и хвала свима“, рекао је на почетку обраћања новинарима селектор мушке селекције, Дејан Савић, који је додао: 

„Знамо да реално, под наводницима, имамо лаку групу и то нам даје простора да продужимо припремни период и онда ће 24. јул бити „дан Д“ где у четвртфиналу, када гледамо костур, очекујемо Мађарску, или Италију. Ми се, у суштини, спремамо за њих. Све је отворено, фаворити су исти као и последњих година. Традиција српског ватерпола даје нам за право да размишљамо само о медаљама, па се надам да ћемо се и са овог шампионата вратити са одличјем“, истакао је Савић.

Србија одлази пут Барселоне у најјачем саставу, а капитен Делфина, Филип Филиповић, поручио је да су очекивања увек иста када је наша репрезентација у питању.

„Никада до сада нисмо крили од јавности, зато и сада јасно кажемо, идемо на злато. То би нас задовољило. Другачији начин размишљања не би могао да нас одведе до свих ових успеха“, рекао је Филиповић.

Србија се налази у групи са Румунијом, Русијом и Словачком.

Фото: ВСС

„Имамо лакши посао, па је четвртфинале практично почетак европског првенства за нас. Разлика у квалитету у односу на ривале из групе је и више него очигледна. Ми смо једина екипа која се пита и од које све зависи. У четвртфиналу нас чека Мађарска, или Италија и у том мечу нема места за грешку, за лош дан. Што смо до тада спремили, спремили смо. На нама је да пружимо најбољи ватерполо који можемо и уђемо у конкуренцију за медаљу“, напоменуо је капитен Филиповић.

За крај, вођа нашег националног тима, истакао је да су питања везана за притисак у екипи пред важно такмичење сувишна.

„Научили смо да играмо с њим. Овом шампионату прилазимо као екипа која жели да освоји титулу, а не да је одбрани. Сваке друге године се боримо са тим“, изјавио је Филип Филиповић.

Боје наше земље на ЕП у Шпанији браниће: Гојко Пијетловић, Душан Мандић, Виктор Рашовић, Сава Ранђеловић, Милош Ћук, Душко Пијетловић, Немања Вицо, Милан Алексић, Никола Јакшић, Филип Филиповић, Андрија Прлаиновић, Стефан Митровић, Бранислав Митровић. 

Стручни штаб чине: Дејан Савић (селектор), Стефан Ћирић, Жарко Петровић, Владимир Павловић (тренери), др Никола Репац (доктор), Владимир Радовић и Марко Јовић (физиотерапеути), Дејан Стевовић (медији). Екипи ће се придружити Владимир Вујасиновић

Ватерполисти Србије сутра ујутру иду у Барселону, а први меч играју 16. јула у 20.30 часова против Румуније.

К. Б.

Фото: ВСС

Девојкама тежи задатак

Женска репрезентација Србије имаће нешто тежи задатак на првенству од мушких колега. Изабранице Дејана Јововића у групи су са Мађарском, Шпанијом, Русијом, Турском и Немачком.

За Србију ће играти: Владана Клинцов, Катарина Чегар, Нада Мандић, Јована Пантовић, Ивана Ћоровић (капитен), Нина Јосифовић, Ана Прица, Тијана Јаковљевић, Јелена Вуковић, Нађа Новаковић, Теодора Рудић, Анђела Петровић, и Лара Лука.

У стручном тиму су: Дејан Јововић (селектор), Драгана Ивковић (тренер), Слађана Дрезгић (тренер), Новица Тодосијевић (тим лидер), др Милена Шћепановић (лекар), Драгана Ивковић (физиотерапеут).

Такмичење почињу 14. јула када прво излазе на мегдан Немачкој од 18 часова.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести