Светска лига: Пораз Србије у Црној Гори

Ватерполо репрезентација Србије изгубила је у Подгорици од Црне Горе са 11:8 (3:2, 4:2, 1:1, 3:3) и испустила шансу да обезбеди директан пласман на Завршни турнир Светске лиге.
dusan-mandic, vss
Фото: Душан Мандић, фото: ВСС

Црна Гора је истом разликом славила као и Србија у међусобном дуелу у Нишу (7:4), па сада држи све у својим рукама уколико са пет голова више савлада Румунију у последњем колу А групе.

Црна Гора је у искуснијем саставу дочекала подмлађену Србију и током целог меча је имала предност. У другој четвртини је било „+3“, а у наставку је домаћа селекција стигла и до четири гола разлике (8:4). Ипак, Србија је успела у четвртом периоду да приђе на само гол минуса и чинило се да ће млада екипа успети да направи подвиг. Међутим, шест секунди пре краја меча судија је досудио сумњив петерац за Црну Гору, а капитен домаћих је био сигуран, за вођство од 11:8.

До жељеног тријумфа од три гола домаћа селекција је дошла пет секунди пре краја поготком Драшка Бргуљана из петерца и то после спорне одлуке судија, односно наводног потапања Сава Ранђеловића.

Српски ватерполисти на Завршни турнир Светске лиге, који су освајали последњих пет година, могу да прођу и као најбоља другопласирана екипа.
Тренутно је европски и олимпијски шампион први у А групи са девет бодова, три више од Црне Горе.

Црна ГораСрбија 11:8 (3:2, 4:2, 1:1, 3:3)

ПОДГОРИЦА: Базен СЦ Морача, гледалаца: 800. Судије: Воеводин (Русија) и Теиксидо (Шпанија).

ЦРНА ГОРА: Лазовић, Дра. Бргуљан 3, Банићевић, Петковић, Радовић, Кријешторац, Драшковић, Укропина 3, Ивовић 2, Mишић 2, Чучковић 1, Спаић, Кандић.

СРБИЈА: Ристичевић, Добожанов, Мандић 2, В. Рашовић, Суботић 1, Тохољ, Драшовић, Ранђеловић, Јакшић 1, Лазић 2, Асановић, Митровић 1, С. Рашовић 1.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести