Светска лига: Сигурна победа Србије над Црном Гором

Ватерполисти Србије забалежили су и другу победу у Светској лиги. После убедљивог тријумфа над Румунијом у првом колу изабраници Дејана Савића су у оквиру А групе европског дела квалификација савладали и Црну Гору – 7:4.
filipovic, vss ivica veselinov
Фото: Филип Филиповић, фото: ВСС (Ивица Веселинов)

Као и у првом сусрету радује чињеница да су српски ватерполисти одлично одиграли у одбрани, али је при том било грешака у позиционом нападу. И поред тога водили су делфини од почетка утакмице и држали све конце игре у својим рукама, мада је било неких осцилација у игри, нарочито у другој деоници када су Црногорци пришли на гол разлике (3:2). Србија је повела са 2:0 у првој четвртини, а онда је предност повећала на 3:0 почетком другог периода. Уследила су два поготка Црногораца, а први тек у 14. минуту сусрета преко капитена Ивовића, да би Алексић с играчем више девет секунди пре одласка на велики одмор повећао на 4:2 за Србију.

У наставку утакмице солидног Бранислава Митровића на голу је заменио Гојко Пијетловић, који је до краја сусрета одлично чувао мређу Србије, а све похвале иду на рачун црногорског голмана Лазовића, који је блистао на овом мечу. Делфини су наставили у истом ритму, па су после треће деонице водили са 6:3 головима Алесића и Ћука. Алексић је почетком последњег дела повисио на 7:3, а Драшко Бргуљан с играчем више сманјио на 7:4. То је био и крајњи резултат, јер су уследили брзоплети напади на обе стране.

Селектор Дејан Савић је по завршетку утакмице истакао:

„Био је ово веома тврд меч. Показало се да су оба тима измучена тешким календаром и клупском сезоном. Али и поред тога играо се добар ватерполо. Био је ово леп завршетак календарске године за нашу селекцију. Честитке обема екипама, савезу и публици.“

Голман Гојко Пијетловић био је одличан међу стативама.

„Одиграли смо физички напорну утакмицу, много напорнију од уобичајених. Црногорци имају нови Јадранов стил игре. Ми смо одиграли одлично одбрану. Задовољан сам победом и игром“, казао је Пијетловић.

Ватреполисти Србије су у следећем колу слободни.

Г. М.

СрбијаЦрна Гора 7:4 (2:0, 2:2, 2:1, 1:1)

НИШ: Базен СРЦ Чаир, гледалаца: 800, судије: Влашић (Хрватска) и Куб (Мађарска). Играч више: Србија 8 (3), Црна Гора 6 (2).

СРБИЈА: Г. Пијетловић (8 одбрана), Лазић, В. Рашовић, Ранђеловић, Ћук 2, Д. Пијетловић, Убовић, Алексић 3, Јакшић, Филиповић 1, Прлаиновић, С. Митровић 1, Б. Митровић (6 одбрана).

ЦРНА ГОРА: Лазовић (14 одбрана), Драш. Бргуљан 1, Банићевић 1, Петковић 1, Видовић, Радовић, Драшковић, Укропина, Ивовић 1, Спаић, Попадић, Сарић, Кандић.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести