Светска лига за ватерполисте: Србија чека Румунију у Зрењанину

Прва утакмица Светске лиге за ватерполисте између Србије и Румуније игра се 14. новембра од 19 часова, а тим поводом одржана је конференција за медије у мултимедијалној сали зрењанинске Градске куће.
vaterpolo
Фото: Ватреполо савез Србије

Пролетос је репрезентација Србије играла на зрењанинском базену и убедљивим резултатом савладала селекцију Немачке, а пре ове утакмице, у највећем банатском граду играли су Србија и Аустралија.

„Указала нам се част да, по други пут у овој години, будемо домаћини утакмици наше ватерполо репрезентације. Ово је један од прилика да као локална самоуправа и уз ВСС, подигнемо ватерполо у Зрењанину, на виши ниво“, између осталог, рекао је Симо Салапура, помоћник градоначелника и позвао суграђане да попуне трибине и помогну националном тиму да упише прву победу у овогодишњој Светској лиги.

Милорад Кривокапић, први човек ВСС је нагласио да ће, репрезентација Србије, све своје утакмице у Светској лиги, као домаћин, играти у унутрашњости земље и да је то идеална прилика за ппуларизацију трофејног спорта. Он се захвалио Зрењанинцима на њиховој спремности да поново угосте изабрани тим и најавио да ће репрезентација играти у најјачем саставу.

„Прво је окупљање после СП у Мађарској и циљ у Светској лиги да оно што смо радили минуле четири године, поновимо. Главни задатак је да одбранимо олимпијско злато из Рија и да се радујемо на Играма у Токију“, казао је Зоран Аврамовић, извршни директор ВСС.

Српски делфини ће тренирати у Београду и на дан утакмице, доћи ће у највећи банатски град, док ће Румуни стићи дан раније и тренирати на зрењанинском базену.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести