Светска ватерполо лига: Србија је освојила пето место

Србија је освојила пето место на европском турниру Светске лиге, после победе над домаћином турнира европским прваком Мађарском 9:7.
Meč Mađarska-Srbija Foto: fina.org
Фото: Меч Мађарска-Србија Фото: фина.орг

Србија је освојила пето место на европском турниру Светске лиге, после победе над домаћином турнира европским прваком Мадјарском 9:7. Оба састава некомплетна али са великом жељом да се победи.

Србија је боље почела, повела 2:0 преко Пијетловића и Рашовића. Мадјари нису искористили петерац али су у финишу искористили грешку нашег тима, играча више и смањили резултат. У других осам минута ривал је преокренуо резултат мада је Митровић одбранио још један петерац. У последњих 100 секунди стигла су два поготка Србије, запаженог Драшовића и мајсторије Пијетловића у последњем секунду када је из даљине савладао Надјија.

После трећег дела је било нерешено, гол за Србију је опет постигао Драшовић. Највише голова је било у завршних осам минута. Два пута су Мадјари имали предност 6:5 и 7:6 али је први минус анулирао Дедовић а онда су се прецизним шутевима пробудили два пута Филиповић и Прлаиновић за победу 9:7.

Светска лига: Мађарска – Србија 7:9 (1:2, 2:2, 2:1, 2:4)

Судије:Белевстов (Украјина), Војеводин (Русија). Играч више: Мађарска 13 (5) , Србија 13 (6). Петерци: Мађарска 2 (0).
МАЂАРСКА:Нађи, Ањал 2, Манхерц 1, Седлмајер 1, Нађи 1, Хошњански 1, Немет, Јаншик 1, Ердељи, Ковач, Мезеи, Вигвари, Вогел. Селектор: Марц.
СРБИЈА: Г.Пијетловић, Мандић, Дедовић 1, Ранђеловић, Гогов, Д.Пијетловић 2, Вицо, Драшовић 2, Јакшић, Филиповић 2, Прлаиновић 1, Рашовић 1, Митровић. Селектор: Савић.

Изјаве Савића и Гојка Пијетловића

Српски ватерполисти су завршили такмичење у Мађарској на леп начин, победом против актуелног првака Европе.

Селектор Дејан Савић је за ФИНА ТВ рекао да је задовољан победом:

"Није то још оно право ни код нас ни код Мађара. Лепо је увек када се победи такав ривал. Нисам међутим задовољан јер смо посебно у првом полувремену и поред одличне противничке одбране пропустили доста прилика."

Гојко Пијетловић је проглашен за најбољег играча сусрета:

"Нисмо ни близу онога што можемо. Драго ми је да смо били бољи од старог, великог ривала. Иако меч није много значио биле је то велика борба у којој су одбране биле најважнији део. На крају је наш напад прорадио како треба и заслужено смо славили."

(ВСС)

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести