Туцак остаје селектор Хрватске до 2024. године

ЗАГРЕБ: Селектор ватерполо репрезентације Хрватске Ивица Туцак на тој позицији остаће све до Олимпијских играра 2024. године.
tucak
Фото: Youtube Printscreen

Како је саопштио тамошњи савез, једногласно је донета одлуку о продужетку сарадње са трофејним стручњаком на још четири године.

"Изузетно ми је драго да смо постигли заједнички договор. Жеља ми је била да наставимо сарадњу па ми је драго да су и стручни савет и управни одбор сложно реаговали у тој заједничкој одлуци. Амбиције репрезентације остају исте, очекују нас велика искушења, прво Олимпијске игре у Токију потом низ других такмичења. Пре свега ту је домаћинство Европског првенства у Сплиту 2022. године за које не кријемо да имамо највеће амбиције. Курс хрватске репрезентације остаје исти, тежња што бољим резултатима и у будућности. Сви у Савезу, играчи и ја пуни смо мотива, па се надам да ћемо и даље правити добре резултате", рекао је Туцак.

Туцак је 2013. године сео на клупу Хрватске са којом је освојио четири одличја са Светских првенстава (злато 2017. у Будимпешти, сребро 2015. у Казајну и бронзе 2013. у Барселони и Гванжуу 2019. године), олимпијско сребро у Рио де Жанеиру 2016. године и европску бронзу две године касније у Барселони.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести