Уочи завршнице Купа Србије за ватерполисте у Бечеју

Ушати пехари намењени победницима купа Србије у конкуренцији ватерполисткиња и ватерполиста стигли су у град крај Тисе и красили су свечану салу Градске куће Бечеј, где је одржана прес конференција уочи завршнице атрактивног такмичења које почиње у суботу.
vaterpolo
Фото: Dnevnik.rs

Њихови власници биће познати у недељу, 17. децембра, када ће се играти финала у женској и мушкој конкуренцији. На уводу у атрактивни дводневни ватерполо догађај изостали су представници нишког Наиса и београдске Палилуле, а представницима медија обратили су се у име града домаћина председник општине Бечеј Драган Тошић, извршни директор ВСС Зоран Аврамовић, те Игор Милојевић (Црвена звезда), Мирко Брадајић (Партизан) и Анто Васовић (Шабац).

„Хвала ВСС на разумевању и додели организације дводневног турнира, пошто нам је жеља да помогнемо нашој доскорашњој суграђанки и ексрепрезентативки Србије у ватерполу Настасји Кнежевић, сада Недимовић. Јер, сав приход од улазница биће уплаћен у фонд за њено даље лечење и рехабилитацију. Није нам први пут да организујемо овакве ватерполо догађаје и обећавамо да ће све бити на врхунском ниву“, јасан је први човек бечејске општине Драган Тошић.

Вољом жреба, у полуфиналу ће се састати „вечити ривали“ Партизан и Црвена звезда и многи су ову утакмицу прогласили „финале пре финала“.

„Бограђани не беже од тога да су у води љути ривали, али „на сувом“ тврде да имају врло коректне односе.“

„С великом жељом прижељкујемо окршај с Партизаном и надамо се освајању трофеја и у женској и у мушкој конкуренцији“, не крије амбиције генерални секретар Црвене Звезде Игор Милојевић. „Очекујемо врло квалитетан ватерполо оба дана и позивамо пријатеље нашег спорта да се одазову у што већем броју, како би и хуманитарна акција била успешна.“    

Иако је ватерполо сезона у пуном јеку, ово ће бити први међусобни окршај два београдска клуба.

„Црвена звезда је на почетку сезоне стартовала с искуснијм саставом, али су наши младићи временом кроз утакмице евро сцене, Лиге шампиона и Јадранске лиге, стекли преко потребно искуство и због тога очекујем неизвесну борбу за улазак у финале. Пресудиће тренутна инспирација, неки мање важан моменат. Надам се у нашу корист“, не крије оптимизам генерални секретар Партизана Мирко Брадајић.

Најзад, директор „храма спортова“ крај Тисе Дејан Станојев рекао је да су пуштене у продају улазнице и могу се купити на портирници спортског центра. Укупно је штампано 850 улазница, 600 на трибинама по цени од 200 динара и 250 око ивице базена по 400 динара. Наравно, улазнице важе за обе утакмице у оквиру вечерњег програма.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести