Васовић: Регионални трофеј подвиг, Раднички жели и титулу у Србији

КРАГУЈЕВАЦ: Освајање Јадранске лиге био је део нашег дугорочног плана и можда се десило мало брже него што смо очекивали, изјавио је Југослав Васовић, директор Ватерполо клуба Раднички.
s
Фото: Youtube Printscreen

Ватерполисти Радничког из Крагујевца направили су огроман подвиг освајањем Регионалне лиге, пошто су синоћ на финалном турниру у Загребу у финалу победили дубровачки Југ 14:12, што у 13 година дугој историји овог такмичења није пошло за руком ниједном српском представнику.

"Овај трофеј нам значи много у сваком погледу. Освајање Јадранске лиге је био део нашег дугорочног плана и можда се десило мало брже него што је очекивано. Ипак, далеко од тога да нисмо веровали да можемо до пехара. Да није тако, не бисмо га ни освојили. Целе сезоне показујемо да вредимо много и да можемо да се боримо са најбољим тимовима света и ово је само награда за све оно што смо радили", рекао је Васовић за клупски сајт.

Крагујевчани су на финалном турниру били су једини српски представник, у друштву три хрватска.

Раднички је у полуфиналу елиминисао и двоструког узастопног браниоца трофеја и седмоструког првака Европе, домаћу Младост (14:13), па је освајање злата и те како заслужено.

"Победити у два дана два таква гиганта као што су Младост и Југ, и то у сред Загреба, јако је тешко ", рекао је Васовић.

"Сам трофеј Јадранске лиге је огроман успех и вреднији је од домаће титуле, али нама је освајање српског шампионата од почетка сезоне императив и ту се ништа није променило. Нема опуштања. Суперлига је ове сезоне знатно квалитетнија, али је и то био један од разлога што смо оволико напредовали. Сазревали смо кроз јаке утакмице у домаћем шампионату, па заслуге за наш успех сноси и цео српски ватерполо, у првом реду Савез и остали суперлигашки клубови. Држава, Град Крагујевац и Ватерполо савез Србије обезбедили су нам услове за нормално функционисање“, рекао је Васовић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести