Ватерполисти Бечеја победили Кикинду на последњем гостовању

Није тренер ватерполиста Бечеја Горан Крстоношић узалуд упозоравао да ће гостовање његовог тима у Кикинди бити тешко.
becej vaterpolo
Фото: В. Јанков

Банаћани су недељу, дана раније, победили лидера, екипу Младост у Панчеву, али су у окршају с Бачванима, ипак, морали да се помире с поразом (10:12). Истина, средином трећег дела утакмице имали су предност од два гола (7:5), али су, баш ту четвртину једину изгубили. Неизвеснот је трајала до половине последњег периода, а када је Лука Бошковић постигао гол за 10:7, победник је био решен.

Капицу Бечеја у пливалишту СЦ „Језеро“ носили су: Бушић, Станаћев, Крстоношић 3, Сиротановић, Пантић 1, Купрешак 1, Велимиров, Перић 1, Бошковић 4, Јовић 2, Станивук, Антанасов, Ићитовић. Изостали су, због здравствених проблема, браћа Урош и Филип Ковачев, на које се неће рачунати ни у последњем овосезонском окршају против Дорћола.

- Ушли смо у серију победа, кикиндска је била седма у низу, па очекујем да у истом ритму завршимо сезону против Дорћолаца. У Београду је било 13:13, а сада ћемо да идемо на победу. Наравно, да бисмо то остварили, мораћемо добро да одрадимо посао у води - јасан је био Крстоношић.

Подсетимо, Бечејци су лане одлучили да не играју у Првој А лиги Србије. Показало се то као добар потез, јер млади састав с Тисе имао је прилику да у прволигашком Б каравану игра са себи равнима, да побеђује, понекад и губи, стиче драгоцено искуство и сада спремнији дочекује изазове који му предстоје наредне сезоне у Првој А лиги.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести